תרומת ביצית בעידן הקורונה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

19/11/2020 | 06:42 | מאת: עמנואל

שלום פרופ אני בת 41 יחידנית לקטנטן בן שנתיים. בצעתי טיפולים רבים וכעת מבינה שבשביל אח/ות נוספת אזדקק לתרומת ביצית. אני מבקשת לדעת בבקשה איך עובדת השיטה בעידן הקורונה? 1. אם חלילה התורמת חולה בקורונה בזמן השאיבה? מה ההשלכות על הביציות? הם זה עובר לביציות? 2. התורם של הבן שלי מאוקראינה ומן הסתם גם התורמות משם - האם כדאי להחליף זרע תורם כי שניהם יהיו מאותה עדה ולכן מעלה סיכונים לפגמים גנטיים? 3. האם תוכל לתת לי טיפים לקראת התרומה? הבנתי שכדאי לבחור תורמת עם סוג דם כמו שלי? אשמח לעזרתך בבקשה

21/11/2020 | 12:22 | מאת: פרופ' משיח שלמה

בתשובה לשאלותיך: 1. במשך השנה האחרונה למדנו הרבה על הקורונה ודרכי הדבקה. אין כל עדות לכך שהביציות מעבירות את הווירוס בכל מקרה, אצלנו, התורמת עושה בדיקה לקורונה לפני השאיבה. 2. אין צורך, שזה שתורם הזרע ותורמת הביציות שניהם מאותה ארץ, אינה מגבירה את הסכנות. בכל מקרה יש לבצע בדיקה גנטית מקיפה (פנל מורחב) לתורם הזרע ואם הוא נימצא נשא של איזה מחלה גנטית-יש לבחור את התורמת לאותה מחלה.

מנהל פורום טיפולי פוריות