טיפול הורמונאלי אחרי דיכוי בדקאפפטיל

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

11/11/2020 | 20:23 | מאת: מזל

שלום רב, במהלך טיפולי IVF הזרקתי דקאפפטיל0.1 14 יום ולאחריהם מנופור 450 במשך 8 ימים ללא עליה חזרה של האסטרדיול. ואז הונחתי להפסיק טיפול. ככל הנראה השחלות דוכאו עד אי תגובה. ונותרו כך כחודשיים עד שהגיעה ווסת. לאחר הפסקה של חודשיים נוספים החלטנו על פרוטוקול טבעי - אך בדיקות הדם הראו שהאסטרדיול מאז לאחר הטיפול בדקאפפטיל, ביום ה3 למחזור כמו גם ביום ה12 בערך "קטן מ100 pmol/L". הרופא הציע להתחיל טיפול באסטרוגן להרים את רמות האסטרוגן בPROGYLUTON 21TAB, קראתי בברושור המון אזהרות בשימוש ממושך - לארוע מוחי, לבבי..האם זו תרופה שכיחה לטיפול? האם נחשבת אגרסיבית? האם יש עוד אפשרויות?

לקריאה נוספת והעמקה

ההזהרות הן בהקשר לטיפול הורמונלי. גם בשימוש בגלולות למניע יש הזהרות כאלו. הסיכון הוא קטן מאד.

מנהל פורום טיפולי פוריות