פרוטוקול ארוך.

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

11/11/2020 | 20:12 | מאת: ענת

שלום פרופ משיח, אני הת 37 ללא ילדים, אחרי שאיבה עם פרוטוקול קצר שהניבה הרבה הפריות והרבה עוברים באיכות מורפולוגית טובה. עם זאת אף עובר (כולל לא מעט בלסטוציסטים) לא נקלט. עכשיו כרופא החליט על פרוטוקול ארוך החל מהמחזור הבא. הפרוטוקול כולל: דקפפטיל מהיום ה-21 לוסת ואז פרגובריס, לטרזול, אורגלוטרן ודאהל טריגר בסוף. 1. אשמח לשמוע את דעתך על הפרוטוקול הנ״ל? האם יש לו סיכוי לייצר עוברים יותר איכותיים? 2. לפני כל הטיפולים המחזור שלי היה יחסית סדיר- כל 28-30 ימים. מאז הטיפולים ב-8 חודשים האחרונים קשה לי מאוד לעקוב כיוון שהתמיכה תמיד דוחה את המחזור במספר ימים. הפרוטוקול הארוך קובע שעלי להזריק דקפפטיל ביום ה-21 למחזור. במידה וכעת המחזור הוא לא בדיוק כל 30 יום, האם זה יכול להיות בעייתי? 3. המחזור שלי התחיל אתמול עם הכתמות והחל מהשעה 18:30/19:00 החל דימום כבד (דם אדום). האם אתמול נחשב היום הראשון למחזור? תודה!

17/11/2020 | 10:56 | מאת: פרופ' משיח שלמה

1. גם אני חסיד של הפרוטוקול הארוך כי בניסיוני הוא מביא לסינכרוניזמיה טובה יותר בין הזקיקים ובעיקר לאחוז הריונות גבוה יותר. 2. זו לא צריכה להיות בעיה. יש להתחיל את הדקפפטיל רק לאחר שבדיקה הורמוןנלית ביום ה-20 תצביע על עלית הפרוגסטרון-כלומר שהיה ביוץ. 3. כן 3.

מנהל פורום טיפולי פוריות