צלקות של ניתוחים קודמים בזמן הריון

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

02/11/2020 | 18:24 | מאת: סיון

שלום דר לפני 5 שנים עברתי בניתוח קיסרי ולפני שנה עברתי 2 ניתוחים לפרוסקופיים להוצאת חצוצרה עקב הריונות חוץ רחמיים. היום אני בהריון שבוע 23 ומעוניינת להבין כמה דברים: 1. האם הצלקות מהניתוחים יכולים להשפיע בצורה כלשהיא על ההריון או על מהלך הלידה? 2. האם בעקבות הניתוחים יש העדפה לבחור בלידה בניתוח קיסרי על פני טבעי מחשש לקרעים? אשמח להבהרה מצדך שמעתי מספר מקרים שעקב צלקות בבטן/רחם ממליצים לעבור ניתוח בשבוע 37. אשמח לדעת אמך עליי להיערך ומתי לבדוק את הנושא תודה

03/11/2020 | 08:14 | מאת: פרופ' משיח שלמה

הסיכון הוא בניתוח הקיסרי שיוצר צלקת ברחם. הפחד היא מקרע של הרחם בעת הלידה. יש להתייעץ עם מומחה להריונות בסיכון אם כדאי לנסות לידה וגינלית.

מנהל פורום טיפולי פוריות