פייפל ונפיחות לאחר שאיבה החזרה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

01/11/2020 | 23:59 | מאת: אתי

היי פרופסור בת 38 ללא ילדים , עשיתי מחזור טיפול אחד שהיה לי עוד חצוצרות עם הנוזל ונקלטתי הפרייה 1 אבל ההיריון לא החזיק.. בגיל 31 עם בן זוג קודם מאז הפסקתי (לא מבחינה רפואית שיניתי סטטוס ) .בעבר הרחוק היריון טבעי הפלה יזומה. כיום בטיפולים 7 חודשים עם בן זוג חדש בטיפולים עקב בעיה מכנית משנית כרתו לי חצוצרות בגלל נוזל שהיה בתוכן , עשיתי 8 החזרות של בלוציטיסים בני 5 ו6 )( שאיבה ראשונה 9 בלוציטיסים נשארו שאיבה שנייה 8 בלוציטיסים ימים באיכות טובה מאוד , רוב ההחזרות היו של עובר 1, למרות שרציתי 2 אמרו שאין צורך... עשיתי שאיבה 2 החודש ואמרו שאתחיל להחזיר 2 , הרופא המליץ לי על פייפל אודה לעזרתך האם ממליץ ומה הסיכונים ? עשיתי היסטרוסקופיה, אולטרסאונד תלת מימד סקר גנטי מורחב, קריוטיפ כל הבדיקות שלי ושל בן זוג הכול תקין , הרירית שלי לפעמים 9 לפעמים 8 לפעמים 6.5 גם במחזור טבעי הייתה 9 לפעמים פחות , ממליץ לי לעשות פייפל ? מה הסיכונים ? האם אתה מאמין בזה ? לחוצה , אודה לעזרתך

03/11/2020 | 08:11 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אני חסיד גדול של הפיפל. זו פעולה פשוטה יחסית, סכנותיה מעטות ובנסיוני היא מעלה את סיכויי ההשרשה בעיקר במקרים שח כישלון השרשה חוזר (RIF(.

06/11/2020 | 23:02 | מאת: אתי

בהמשך למה שכתבתי , בגלל שכבר קיבלתי מחזור הרופא כבר לא יעשה לי פייפל החודש כי זה צריך להיות לפני .... אמר שעכשיו אעשה מחזור טבעי עם סטרואידים נתן לי פרדניזון 1 בוקר 1 ערב שבגלל שכל הבדיקות שלי תקינות ולא נקלטתי 8 החזרות, אולי ננסה את זה לפי מה שאומר הייתי צריכה להיקלט אולי נתנו לי טיפול לא טוב , אולי יש חוסר איזון הורמונלי לפעמים כך אמר , נשמע לי קצת מוזר אשמח לדעת מה דעתך בנושא ?תודה מראש

מנהל פורום טיפולי פוריות