דרמואיד +ספירת זרע נמוכה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

17/05/2020 | 09:51 | מאת: הודיה

שלום וברכה, אני בת 29+1 עם שחלות פוליצסטיות לקראת טיפולי IVF , עקב מספר סבבים של הזרעה שלא צלחו וספירת זרע נמוכה. יש לי דרמואיד בקוטר 5 ס"מ. האם להערכתך יש להסיר את הדרמואיד לפני תחילת טיפול? שאלה נוספת, ערכנו לפני כשנה בדיקת זרע ריכוז 11 תנועתיות 55 מורפולוגיה 3 % מאז ביצענו 3 הזרעות שכל אחד מהם הזרע היה חלש יותר ויותר: ריכוז: 4, 1.5, 0.7 בהתאמה תנועתיות: 30 , 26, בודדים בתנועה מה יכול לגרום לשינויים כאלו בזרע והאם יש משהו שניתן לעשות על מנת לשפר אותו? תודה רבה

18/05/2020 | 17:04 | מאת: פרופ' משיח שלמה

ניראה שאת צריכה טיפול IVF ןבגלל הסכנה שבעת השאיבה הציסטה תידקר ונוזל שמנוני ישפך לחלל הבטו, הייתי ממליץ קודם לעבור ניתוח לפרוסקופי. ניתוח זה דורש הקפדה ושימור השחלה ועדיף שיבוצע בידי מומחה לניתוחים לפרוסקופים.

מנהל פורום טיפולי פוריות