בדיקת שקיפות עורפית!

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

07/05/2020 | 17:56 | מאת: שני

שלום פרופ' אני בת 39 ונמצאת בשבוע 11 פלוס יום. אתמול בוצעה שקיפות עורפית נצפתה עצם באף שקיפות 2 מ"מ והרופאה הבחינה במעט נוזל סביב בית החזה. היא נורא הלחיצה אותי שלא בטוח שהעובר בריא. כמובן שאעשה מי שפיר בהמשך אולם רציתי לדעת מה המשמעות של הנוזל סביב בית החזה של העובר? האם זה יכול להעיד על תסמונת כלשהי או על מומים בלב העובר? האם יש סיכוי בכלל שאכן בדיקת מי שפיר תהיה תקינה במצב כזה? והאם שקיפות של 2 מ"מ זה גבוה?

08/05/2020 | 13:44 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אין טעם להעלות ספקולציות. אם את במתח ראוי לבצע בדיקת סיסי השליה או בדיקת דם ל-NIPT ולא לחכות עד דיקור השפיר.

מנהל פורום טיפולי פוריות