האם עדיף ביציות בהקפאה או מחזור טריא

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

19/04/2020 | 15:39 | מאת: רחל

שלום, אני בת 39, כשהייתי בגיל 36 ועשרה חודשים ובגיל 36 ו 11 חודשים הקפאתי ביציות. הוקפאו לי סהכ 9. חצי שנה לאחר ההקפאה הביציות החלטתי להיכנס להריון מתורם ונקלטתי בהזרעה שניה עם גונאל, להריון שהחל כהריון תאומים אך אחד העוברים הפסיק להתפתח בשבוע שש. כעת בת 39 . מעוניינת להרות שוב. נשארו לי 4 מבחנות מהתורם הזרע. האם עדיף לנסות להיכנס להריון מהביציות שהוקפאו לפני שנתיים או לנסות מחזור ivf חדש ואז הביציות יהיו טריות? האם הסיכוי להצלחה עולה ככל שעושים יותר טיפולים? האם עדיף להתחיל מ ivf חדש ולשמור את הביציות הקפואות למחזור שלישי במידה ולא אקלט ולא לבזבז אותם על מחסור ראשון? בנוגע לזרע, המבחנות הם iui מתורם מחול ולכן יקרות מאוד. הבנתי שאפשר לבקש לגרד ולא להפשיר הכל אבל אז מחייב icsi. האם כדאי ? או עדיף לבזבז זרע אבל שיעשו ivf כי זה יותר בטוח לעובר ופחות מסוכן? בהקפאות מלפני שנתיים היו לי 4-5 ביציות למחזור. לא יותר. לכן השאלה על הזרע. תודה

19/04/2020 | 16:34 | מאת: פרופ' משיח שלמה

האופן ברור הסיכויים להצלחה ב-IVF גדולים בהרבה מ-IUI. כן, גם מבחינת חיסכון בזרע-IVF עדיף. אני מייעץ לך לשמור את הביציות המוקפאות לעתיד, לא בגלל שביציות טריות טובות יותר, אלא שבגילך יש עדיין סיכוי סביר להרות מביציות טריות. את המוקפאות כדאי לשמור לעתיד.

מנהל פורום טיפולי פוריות