נפיחות לאחר הזרעה............

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

18/02/2020 | 11:28 | מאת: ליטל

שלום פרופסור משיח בטיפול הזרעה שבוצע במחזור טבעי וניתן אוביטרל בלבד ב1.2 ב3.2 בוצע הזרעה . בשבוע האחרון תחושת נפיחות כבדות ומלאות בבטן התחתונה והעליונה עד תחושת שעומדת להתפוצץ ומלווה בקשיים בנשימה ודפיקות לב לאחר ארוחה בעיקר . נבדקתי אצל רופא הנשים השחלות בגודל תקין ואין ציסטה ואין גירוי יתר כלל ואין כל קשר לאוביטרל לדבריו הבדיקה תקינה כולל רחם לא הושג לצערי הריון בהזרעה זו והבטא שלילית . בהזרעה הקודמת גם תחושות דומות אבל הם חלפו כעת זה לא חולף ...האם צירוף מקרים או שיש קשר לאוביטרל ? ההזרעה היתה כואבת האם ייתכן שנפגע המעיים או הקיבה בפעולת ההזרעה ? אני בטוחה שיש קשר לטיפול ולאוביטרל לנפיחות שאני חשה למרות שנבדקתי והכל תקין....אודה למענה בהקדם אפשרי בברכה,

21/02/2020 | 08:31 | מאת: פרופ' משיח שלמה

הנפיחות ייתכן ונובעת משי נוי בהורמונים אחרי הביוץ (עליה של הפרוגסטרון) או מתגובה לזרע. בכל מקרה אם אין חום יתוםעות של דלקת-זה לא מדאיג.

21/02/2020 | 12:54 | מאת: ליטל

האם האוביטרל הוא "האשם" בעליה החדה של הפרו'? עשיתי 2 הזרעות במחזור טבעי ובשתיהן אותן תופעות . אך דבר נוסף שהבחנתי בוסת יצאו לי קרישי דם קטנים וכמה בינונים קצת פחות מגודל של מטבע שקל האם ניתן לייחס תופעה זו לאוביטרל ? לוקחת חודש הפסקה ולאחר מכן הרופא יתן תכנית טיפול חדשה ,איני יודעת מה היא תהיה אבל אחרי כל מה שעברתי אני לא מסוגלת לטפל עם תרופות .ניתן להצליח ללא הורמונים כלל אם אני בוחרת בטיפול IVF ?

מנהל פורום טיפולי פוריות