האם השראת לידה בשבוע 38 בהריון ivf בגיל מבוגר מקובלת ושיגרתית?

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

09/02/2020 | 23:41 | מאת: אנה

שלום. הריון מטיפולים בגיל 44, שבוע 36+6. בהסטוריה 3 הריונות טבעיים ולידות רגילות ותקינות בשבוע 40 (אחרונה בגיל 38). היום הייתי בביקורת בבית חולים סורוקה והוצע לי ע״י רופא בחיר זירוז/השראת לידה בעוד שבוע (בשבוע 37+6) רק בגלל שזה הריון ״יקר״ מטיפולים בגיל 44. כל מהלך ההריון היה תקין (לא הריון בסיכון). אין סכרת, אין רעלת הריון (לחץ דם ושתן תקין). בעיה יחידה -אי ספיקה קשה של וורידים ברגליים שבגללה התחלתי קלקסן 40 מניעתי משבוע 30 (לא גילו קרישיות יתר). האם זה מקובל לזרז לידה בשבוע 37-38 רק בגלל הגיל וטיפולים? לא הבנתי מהרופא מה הסיכון להמשיך הריון מעבר לשבוע 38...קראתי גם מאמר על מחקר מאוד רחב וממושך באותו בית חולים סורוקה שדווקא מצביע על של השראת לידה לפני שבוע 39..,שזה נוגד למה שהציע לי הרופא. תודה רבה

11/02/2020 | 09:50 | מאת: פרופ' משיח שלמה

גם לדעתי כדאי לחכות לפחות עד שבוע 39, עם זאת יש לבדוק כל מקרה לגופו ובצורה מעמיקה.

מנהל פורום טיפולי פוריות