בקשה לפענוח בדיקת זרע

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

05/01/2020 | 11:32 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 36 בעלת תוצאות תקינות לחלוטין של בדיקות טרום הריון. בן זוגי, אשר נוטל כבר מעל 20 שנה פרופסיה (למניעת נשירת שיער) וקולכיצין (מאחר וסובל מ-fmf קדחת ים תיכונית), ביצע בדיקת זרע, אשר תוצאותיה נמצאות ברף התחתון (למשל 5% תאים נורמליים, צמיגות גבוהה ועוד נתונים גבוליים). מבקשת לדעת האם התוצאות שלהלן מעידות על קושי בכניסה להריון ספונטני. להלן התוצאות : - ימי הימנעות - 3 מראה - normal צמיגות - high ph-7.6 נפח - 2.5 ריכוז תאי זרע - 62 סה"כ - 155 תנועתיות - 52 סוג תנועה - 48 חיוניות - 60< **מורפולוגיה** נורמלי - 5 גבולי - / פגמים בראש - 95 פגמים צוואר - 33 פגמים בזנב - 4 תאים צעירים - הרובריקה נותרה ריקה לויקוציטים - הרובריקה נותרה ריקה בהערות נכתב : בדגימה המקורית נצפו 5 מיליון למ"ל תאים עגולים.

05/01/2020 | 19:19 | מאת: פרופ' משיח שלמה

בדיקת הזרע תקינה: 5% נטרמלים הוא בגדר התקין

06/01/2020 | 07:01 | מאת: דנה

אני מודה לך מאוד על תגובתך. האם במידה ובן זוגי יפסיק לקחת פרופסיה וקולכיצין הדבר עשוי לשפר את הסיכוי להכנס להריון טבעי ?

מנהל פורום טיפולי פוריות