FMF ופריון- מה הסיכויים?

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

02/01/2020 | 21:27 | מאת: יסמין

היי פרופ׳ אני סובלת ממחלה תורשתית FMF קדחת ים תכונית, ומטופלת באופן קבוע בכולכצין. בעברי עברתי ניתוח של כריתת חצוצרה עקב נוזל שהתצטבר בחצוצרה שמאלית. מקור הנוזל כנראה מהמחלה כיוון שאחת מהתופעות שלה הוא כאבי בטן חזקים והצטברות נוזלים בכל מיני מקומות וכנראה שזה נפל שם. בכל אופן לאחר כריתת החצוצרה נכנסתי להריון עם טיפולי אי וי אף כיוון שלבן זוגי הייתה בעיית זרע. הייתה הפלה בשבוע 9. בעברי הרחוק נאמר לי שאני פוליציסטית שאני לא מבייצת אבל כיום אני מבינה שזה אחד מתסמיני המחלה שמשבשים את ההורמונים לעיתים וגורמים לאי הופעת ביוץ סדיר. למרות שהמחזור שלי סדיר יחסית עם איחורים לפעמים של שבוע עד שבועיים. כרגע אחרי הניתוח בשנתיים ואחרי טלטלה בחיים האישיים. בן זוג חדש נכנס לחיי והתחלתי שוב סבב טיפולים חדש. בשאיבה הזו הוציאו 19 ביציות. הופרו 13. 4 שרדו ליום החמישי (בלסטוציסטים) . הוחזר 1 אך לא הניב הריון. השאלה שלי היא מה בעצם עליי לעשות? לשקול שוב צילום רחם או נדפקה החצוצרה השנייה? אולי בגלל שאני לא מבייצת אז יש סיכוי שההורמונים והרירית לא מתוזמנים? האם סיכויי להיקלט הם קטנים? חשוב לציין שאני בת 27. מה אתה חושב על המצב שלי?

03/01/2020 | 09:55 | מאת: פרופ' משיח שלמה

לא מסרת גילך. עם זאת, היות ואת מגיבה מצוין-הסיכויים שלך להצלחה טובים למדי. ה-FMF לא מונע הריון. יש לשקול מילום נוסף כי יתתכן שגם החצוצרה השניה מכילה נוזל וזה מפריע לקליטת העוברים.

מנהל פורום טיפולי פוריות