אנדומטריוזיס, השרשה, לפרוסקופיה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

08/11/2019 | 08:24 | מאת: אמונה

לפרופ' משיח שלמה שלום, בקרוב אהיה בת 39. מטופלת כשנה וחצי בטיפולי פוריות. יש לי ציסטת שוקולד באחת השחלות בקוטר 4.5 ס"מ. ודלקתיות באזור על פי בדיקת פאפ ו- CA-125. בצד של הציסטה גדלים רק 40% מכמות הזקיקים שגדלים בצד השני. בשילוב עם דיקור מגיעים ל- 5-6 עוברים בטיפול. טוענים שלא באיכות גבוה ולכן גם לא מקפיאים אותם. באחד הטיפולים כשסבלתי מגירוי יתר ממינון של 400 IU (האסטרוגן שלי גם ככה גבוה בשל האנדומטריוזיס) הקפיאו לי שני עוברים ואחד שרד את ההקפאה. מתוך 4 החזרות - שתיים הסתיימו בהריון כימי. בפעמים הללו הרגשתי פעילות יתר של המעיים גם לאחר תקופת ההשרשה. אין לי כאבים בשל האנדומטריוזיס אבל כן סובלת מתסמינים רקטליים ובמערכת העיכול (מה שאולי יכול להעיד על אנדומטריוזיס מתקדם). צילום רחם ו- היסטרוסקופיה תקינים. זקיקים באופן טבעי יכולים להגיע לגודל של 28 מ"מ ביום ה 12-13 ולכן עוברת פרוטוקולים ארוכים כדי שיוכלו לשלוט על זמן הביוץ . מה כדאי לעשות במצבי? על איזה פרוטוקול ממליץ? האם לעבור לפרוסקופיה להוצאת נגעי האנדומטריוזיס? כיצד ניתן לשפר את איכות הביציות? מה יעזור לפעילות ההשרשה? תודה רבה על המענה

לקריאה נוספת והעמקה
08/11/2019 | 08:30 | מאת: אמונה

למרות שאיכות העוברים לא גבוה מגיעים לבלוטיציסטים.

לצערי הרב המקרה מסובך והשאלות רבות ואינן ניתנות למענה ללא התעמקות בכל החומר הרפואי.

מנהל פורום טיפולי פוריות