שקיפות עורפית תאומים

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

16/10/2019 | 23:29 | מאת: אני

שלום, אני גרה בחו"ל. לאחר החזרת עוברים קפואים (העוברים נוצרו לפני 3 שנים בערך, בגיל 35-36 שלי), בהריון תאומים (לא זהים. שיליות נפרדות). בערך בשבוע 10-11 עשיתי בדיקת NIPT שיצאה תקינה לחלוטין. בשקיפות עורפית בשבוע 12+3, נצפתה שקיפות מוגברת - 3.7 ו2.9.(שלדברי הרופאים היה תקין אבל אני לא הייתי רגועה) המלצתם הייתה לחזור על הבדיקה בעוד שבוע.בבדיקה החוזרת ,שבוע 13+3, הערכים היו :2.6,2.7. לדברי הרופאים הכל תקין גם אם מתחשבים בבדיקת דם שנעשתה. מה דעתך? האם צריך להתעקש על בדיקות נוספות? מי שפיר?

17/10/2019 | 13:50 | מאת: פרופ' משיח שלמה

שאלה קשה מאד שאין לענות עליה במסגרת פורום. רצוי להתייעץ עם מומחה שבצע את הא. ס. או הרופא שעוקב אחריך בהריון

מנהל פורום טיפולי פוריות