שאלה על מעקב זקיקים שלא צלח

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

07/10/2019 | 18:47 | מאת: אנונימית

היי בת 29, מנסים להיכנס להיריון כ-9 חודשים ללא הצלחה. פרופיל הורמונלי תקין. מקבלת מחזור כל 45-50 יום בערך. בחודש האחרון לקחתי איקקלומין(1ליום למשך 5 ימים) ואסטרופם. במעקב הזקיקים לא התפתח כלל והומלץ על הגדלת המינון בסבב הבא. מאז המעקב זקיקים עוקבת באמצעות בדיקות ביוץ ביתיות ( שבמחזורים קודמים כן עבדו), כבר היום ה-33 למחזור הגיע ועדיין אין ביוץ, האם בגלל הכדורים זה עלול להתעכב עוד יותר מבדרך כלל?מה ניתן לעשות חוץ מלחכות למחזור הבא? תודה

08/10/2019 | 13:24 | מאת: פרופ' משיח שלמה

כדורי האיראכלומין תפקידם להשרות ביוץ ולא למנוע. עדיף לעקוב אחרי התפתחות הזקיקים בא. ס. וכאשר יהי זקיק של 18 או יותר-לתת זריקת אוביטרל.

מנהל פורום טיפולי פוריות