התייעצות בשל רזרבה נמוכה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

30/06/2019 | 15:10 | מאת: טל

שלום רב, אני בת 34,ללא ילדים, בזוגיות קבועה. מעולם לא ניסינו להיכנס להריון עד כה. בבדיקות אחרונות שעשיתי לבירור אםשרות לשימור פוריות התוצאות שהתקבלו ביום 3 למחזור הן: E2 233 FSH 10.7 LH 3.1 Amh 0.39 ובאולטנסאונד AFC נצפו 7 זקיקים. אשמח לשאול מספר שאלות: 1. אני מבינה שהתוצאות חריגות לגילי אך רופא הנשים לא המליץ על בדיקות או ייעוץ מורחב יותר.הוא אפנה אותי לשימור פוריות בפרטי או לנסות להיכנס להריון טבעי עכשיו. איזה בירור כדאי לעשות במצב כזה? ולאיזה רופא פונים? הבנתי שכדאי לערוך בדיקות גנטיות אך לא ברור לי איזה מומחה עושה בירורים מסוג זה. 2. במידה ומחליטים על כניסה להריון בקרוב האם פונים ישירות לivf? האם ניתן לעשות שימור של עוברים תוך כדי התהליך או שקודם עושים הקפאת עוברים באופן פרטי ורק אז מתחילים בתהליך הפרייה? אני בעיקר חוששת לגבי הריונות עתידיים נוכח הרזרבה הנמוכה תודה רבה! טל

01/07/2019 | 17:04 | מאת: פרופ' משיח שלמה

לנוכח הבדיקות ההורמונליות, גם אני ממליץ על דימור פוריות. כדאי לפנות למומחה פוריות כדי שיסביר לך באריכות את היתרונות והחסרונות של הרפאת ביציות לעומת הקפאת עוברים או כניסה להריון. הנושא כבד ומורכב מידי ואין חכסותו בתכתובת פורום.

מנהל פורום טיפולי פוריות