IVF בגיל 41, הרבה ביציות ומעט הפריות

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

09/05/2019 | 17:54 | מאת: מיכאלה

שלום פרופסור משיח, חג שמח. אני בת 41. FSH 5.8, אסטרדיול 350, LH 4.6, פרוגסטרון 0.9 . בבדיקת AMH לפני שנה וחצי, תוצאה: 7.72. בגיל 40 ביצעתי שני סבבים של שאיבת ביציות, הפרייה והקפאת העוברים. שני הפרוטוקולים היו קצרים. בכל טיפול נשאבה כמות מאד יפה של ביציות ( 19) אבל מתוכן שרדו רק 12 והופרו בכל טיפול רק 6 עוברים, אותם הקפאנו. שאלותיי אליך: 1. מעבר לסיבת הגיל המופלג שלי והעובדה שישנן בעיות כרומוזומלית, מה עוד יכול לגרום לתוצאה נמוכה כזו (יחסית לכמות שנשאבה כמובן)? 2. האם טיפול ארוך -מומלץ יותר במקרה כזה? 3. האם יתכן כי סוג ההורמונים קיבלתי פחות מתאים לי? (קיבלתי מונופור 300, צטרוטייד ודקפפטיל) בטיפול השני אותו דבר רק הורדנו מונופור ל- 225. 4. אני עומדת כעת לקראת טיפול נוסף (עם החזרת עובר טרי הפעם) ואשמח מאד לשמוע את דעתך בנושא סוג הפרוטוקול, אורכו ובחירת ההורמונים. מאד מודה לך מראש. ערב נעים, מיכאלה

10/05/2019 | 08:12 | מאת: פרופ' משיח שלמה

שלא בהתאם לגילך, התברכת ברזרבה שחלתית מצוינת. אני מניח שאת יוצרת מספר גדול של זקיקים ורמה גבוהה של E2. ייתכן ונותנים לך אוביטרל או דקה פפטיל על זקיקים קטנים-כדי להימנע מגרוי יתר שחלתי. זקיקים קטנים מניבים ביציות לא בשלות. אני מציע פרוטוקול במינון נמוך יותר ולתת לפני השאיבה דרהפפטיל 40 שעות ואוביטרל 36 שעות. בהצלחה

מנהל פורום טיפולי פוריות