הזרעה שלא צלחה ומה ניתן לעשות

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

03/04/2019 | 15:04 | מאת: רבקה

שלום רב, אני בת 38.5 , ברקע צליאק פוליפ שהוצא לפני 4 חודשים בניתוח אחרי הניתוח עדיין נראה ממצא לא ברור באולטרסאונד אך בהיסטרוסקופיה לא נראה דבר.לדברי רופא מומחה נראה כמו משהו מעובה אולי שריר לא מתנהג כמו פוליפ ( בדרך האולטרסאונד) ניסיון טבעי להריון ראשון לפני10 חודשים. החודש גונאל ואורביטל עם תמיכה והזרעה. בדיקת דם 18 יום אחרי ביוץ בטא 2.07 פרוגסטן 23.7 עדיין לא קיבלתי מחזור יתכן בגלל התמיכה מה לדעתך ההמלצה מכאן עוד הזרעה? צילום רחם? הפריה חוץ גופית? יש לציין שבדיקת הזרע טובה מאוד אודה לתשובה

03/04/2019 | 17:33 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אין ספק שהטיפול האופטימלי הוא IVF. עם זאת קופות החולים אינן מאשרות טיפול זה לפני 3 מחזורים שלמטיפול בזריקות גונדוטרופינים (כמו גונל פ) והזרקה תוך רחמית של הזרע. מכאן שכדאי חהתחיל בטיפול זה בהקדם. להצעבור הרירית ברחם אין חשיבות.

מנהל פורום טיפולי פוריות