שאלות פוריות הגבר ו-IVF

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

24/03/2019 | 23:48 | מאת: מ.ס

שלום רב אני בת 28, בריאה, בדיקות הורמונליות וגניקולוגיות תקינות לגמרי. בעלי ביצע 2 בדיקות זרע בהפרש של כחודש עם תוצאות שאינן טובות. בדיקה ראשונה (איכילוב): צמיגות- גבוהה, PH-9, נפח-3.3, ריכוז- 0.8, ספירה טוטאל- 2.6, תנועה-12, סה"כ תאים בתנועה- 0.3, ציון תנועה- BC, חיות- 40%, מורפולוגיה- 1. בדיקה 2 (אסף הרופא): מראה כללי- N, נפח זרימה- 4 מ"ל, ריכוז - 0, תנועתיות- 0, חומציות- 7.8, צמיגות ++. הערה: חיפוש זרע לאחר סרכוז במקלר 0.2X10^6 ללא תנועה. חיפוש זרע לאחר סרכוז בESP במשטח נטיבי נצפו 25% תאי זרע בתנועה בינונית. מבחינת ברור- א.ס אשכים - תקין, פרופיל הורמונלי- תקין. בן 28. כתינוק נולד מעט לפני הזמן עם אשך טמיר שירד בעצמו לאחר כשנה וחצי. כרגע הופננו ל-IVF. באיקסי. 1) תוהים מה עוד אפשר לבדוק או לעשות כדי לשפר את הנתונים? האם יש לעשות בדיקות נוספות מעבר לאלה שבוצעו? 2)בנוסף, האם בנתונים כאלה מומלץ מיון מורפולוגי IMSI או שאיקסי רגיל אמור להספיק?

25/03/2019 | 21:03 | מאת: פרופ' משיח שלמה

לצערי אין אפשרות לשםר את הזרע ויש להםיק את המירב מהזרע הקיים. אי לכך, הטיפול היחידי המוצע הוא הפריה עם הזרקת זרע לתוך הביצית (ICSI). אים מקום לשקות IMSI לפני שנוסה ICSI רגיל.

מנהל פורום טיפולי פוריות