מעקב לקראת ivf ראשון

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

21/03/2019 | 11:09 | מאת: גלית

בןקר טוב בת 40. 3 הריונות ספונטניים.חצי שנה של ניסיון להכנס להריון נוסף.כולל הבדיקות תקינות למעט רזרבה שחלתית גבולית (fsh 10.6 ביום 5) .ביוץ סדיר ביום ה13. מחזור של 27 יום סדיר.התחלתי טיפול לקראת ivf ראשון. יום 7 למחזור (לאחר 5 ימי גונל 225) בבדיקת אולטרסאונד נצפו זקיקים(כ10) בגודל של עד 9 ) .רירית 9.2. אבל בבדיקת דם האסטרודיול היה 3300 ופרוגסטרון 1.7. נאמר לי שיש פער בין התוצאות ואין מצב שאין זקיקים מובילים.להזריק עוד יום גונל ומחר לחזור על הבדיקות. יום 8 (אתמול). זקיקים עד 10.היא ציינה 3 של 9 אחד של 10 ועוד כמה של 7 . רירית 9.6 . מה שכן ישנה ציסטה ידועה בשחלה שמאל כבר כמה חודשים שנותרה באותו גודל. ציסטה צלולה בגוגל של 11*20 והיא אמרה שהיא לא מטרידה ולא ניראת כאחת שמפרישה הורמונים לאור זה שהיא נוכחת כבר כמה מחזורים והאסטרןדיול התאפס במחזור האחרון. בדיקות הדם קפיצה באסטרודיול של 5200 פרוגסטרון 1.7 . נאמר לי להזריק מונופור 225 ואורגלטרון אתמול והיום ומחר לחזור על הבדיקות. אני מוטרדת מהפער בין היעדר זקיקים גדולים לאסטרודיול כה גבוה.חוששת מגירוי שחלתי (יש אי ספיקת כליות קלה ברקע) או מכך שהציסטה מפרישה(למרות שהרופא שלי אמר שהוא לא חושב שזה מהציסטה) ומכך שהסבב יהרס החודש.אשמח לשמוע את דעתך.

22/03/2019 | 10:11 | מאת: גלית

מעדכנת שהבוקר היה שינוי.יום 10 . נמצאו 12 זקיקים ,זקיק מוביל 17 ממ וכל השאר בטווח של 12-13 ממ. האם התגובה נחשבת טובה בגילי? האם ניתן להעריך מתי תתבצע השאיבה? כרגע על מונפור 225 ואורגלוטרן.מחכה לתוצאות בדיקות הדם מהבוקר. חוששת מגירוי שחלתי.

22/03/2019 | 10:44 | מאת: פרופ' משיח שלמה

תגובה בהחלט סבירה. אני מעריך שהשאיבה תהיה ביום שני אבל יש צורך גם בבדיקות הדם.

22/03/2019 | 10:47 | מאת: פרופ' משיח שלמה

קשה לדעת אם הציסטה מפרישה או לא. בכל מקרה צריך חראות את ״חצי הכוס המלאה״: התגובה היא טובה , אין עדות לרזרבה שחלתית נמוכה. יש להניח שהזריקים יתפתחו עד יום ראשון/שני. להערכתי יהיה גם מספר טוב של זקיקים

22/03/2019 | 12:01 | מאת: גלית

מצאתי את תשובתך מאוד מרגיעה .תודה כרגע הגיעו תומאות המעבדה: . אסטרודיול 7881 פרוגסטרון 3.4. האם אני כבר בתהליך ביוצי? מתי תהיה השאיבה?

23/03/2019 | 07:26 | מאת: גלית

נתבקשתי להוריד מינון מונפור ל112 לשישי שבת יחד עם אורגלוטרן וביום ראשון לחזור על הבדיקות.האם לא מאוחר מידי או תקין?

מנהל פורום טיפולי פוריות