רזרבה נמוכה והריון כימי

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

14/02/2019 | 00:38 | מאת: לין

אני בת 34, Amh 0.35 ו - fsh 9.7 התחלתי טיפול ivf על מנת לעשות שימור פוריות אבל לאחר טיפול של 900 גונאל וצטרו ועוד 3 ימים של 600 מונופור, לאחר 11 יום, לא הייתה כל תגובה לטיפול והיה רק זקיק מוביל 16 ממ ועוד מספר זקיקים קטנים והרופא המליץ לא להיכנס לשאיבה ולעשות הזרעה במקום. נקלטתי בהזרעה הראשונה אך כנראה היריון כימי התחיל בטא 80 ואחרי 3 ימים ירד ל 72. האם ההריון הכימי קשור לרזרבה הנמוכה? האם זה מנבא סיכוי לעוד הפלות? האם יש סיכוי להיריון תקין ? מה היית ממליץ להמשך טיפול?

15/02/2019 | 10:31 | מאת: פרופ' משיח שלמה

יש קשר רב בין רזרבה שחלתית נמוכה וסיכויי ההפלה. במצבך, הסיכוי המירבי הוא בהםריה חוץ גופית, כאשר שאיבת הביצית היא ב״מחזור טבעי בתמיכה״.

מנהל פורום טיפולי פוריות