לידה רגילה שלא הצליחה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

09/01/2019 | 17:46 | מאת: גלית

פרופ משיח שלום ברשותך 3 שאלות: בת 42.5 שבוע לאחר לידה, הריון טבעי. הריון ראשון היה בקיסרי עקב שליית פתח מדממת. ניסיתי ללדת טבעי הייתי 36 שעות בחדר לידה עם ציריעם חזקים ועם פתיחה 8 אך לבסוף התינוקת לא הצליחה לעבור את התעלה ונאלצתי ללכת לקיסריכי גם הצלקת הקודמת עמדה להיקרע 1. מה הסיבה שהתינוקת לא הצליחה לעבור את התעלה? 2.האם במצב כזה לא היה סיכויי ללדת בלידה רגילה באף בית חולים אחר? 3. הייתי עם ירידת מים ו-36 שעות התינוקת היתה תחת ניטור עוברי והכל היה בסדר וקיבלתי עירויי. האם יכול להיות נזק לעובר כי הייתי ללא מי שפיר כל הזמן הזה למרות ניטור עוברי תקין?

09/01/2019 | 23:58 | מאת: פרופ' משיח שלמה

החלטה נכונה עשו הרופאים שהחליטו על ניתוח קיסרי. את בת 42.5, זה עלול להיות הריון אחרון שלך. אחרי ניתוח קיסרי כשאת ״תקועה״ בפתיחה גדולה ללא התקדמות; במצב זה הסיכון חקרע של הרחם גדול מאד.׳-קרע שיסכן את חייל וחיי העובר. אינני חושב שיש חדר לידה שהיה מתמהמה עוד.

מנהל פורום טיפולי פוריות