אחרי ציטוטיק אין דימום ואין כאב

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

06/12/2018 | 20:44 | מאת: אחלם

שלום פרופ.. אני בת 30 נ+1 . הריון טבעי . לידה קיסרית עקב האטות במוניטור עוברי הבת שלי כבר בת 6. מאז מנסה להרות ללא הצלחה. עברתי 3 הזרעות. ו 4 ivf . אחד מהם מוקפאים פעמיים הצליח אך נאלצתי לקבל ציטוטיק עקב אי התפתחות של עובר. אציין שביצעתי בדיקת AMH . רזרווה שחלתית. 0.96 בעלי עם בעיה בזרע אך הבנתי מהרופא שלי שאצלו אני מטופלת ivf . שבעיית הזרע היא לא הבעיה העיקרית . ב 30.10 עברתי שאיבה. והחזרה ב 2.11 החזירו 2 ביציות הכל היה תקין מבחינת בטא . ואולטראסונד . ההתקדמות היתה תקינה ומתאימה לגיל הריון ב 4.12. ביטא לא עלתה טוב היתה 4404. לציין שלפני הבדיקה הזאת בשבוע . בטא היתה 2591 בערב עברתי us . שבוע 7+1 . שק הריון ושק חלמון ללא עובר. ושק הריון לא כל כך גדל היה 13 סמ. לציין בus לפני זה בשבןע היה 11 סמ ב 5.12 קיבלתי ציטוטיק . ירד מעט דם ופסק . יש לי מספר שאלות 1. אם הייתי מחכה עוד שבוע למרות הבטא הלא תקינה . יתכן וההריון היה מתפתח אני מרגישה אשמה. למה לא חכיתי לעוד שהוע ? 2. למה לא יורד דם אחרי ציטוטיק? ירד רק מעט יחסית ביום הראשון אחרי התרופה. והיום יום 2 אחרי טיפול כלום אין. לא דם ולא כאב. יתכן וציטוטיק לא עבד? 3. הייתי מקבלת תמיכה של 2 כדורי דופסטון ליום ו4 נרות אוטרגסטון ביום. . למה פרוגסטרון ואסטרדיול היו יורדים למרות תמיכה. האם התמיכה לא מספיקה? 4. למה הריון היה מתקדם יפה ופתאום השתבש? סליחה על השאלות המרובות אני מאוד לחוצה. ומרגישה אבודה . תודה לך מראש

08/12/2018 | 01:33 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אין ספק שהמתנה של שבוע לא היתה משנה. לא הייתי מחכה להשפעת הצוטוטק ומפנה אותך לשאיבה של ההריון בהרדמה. אחרי ההפלה כדאי להעמיק בברור סבות להפלה כמו לבצע קריוטיפ (בדיקת הכרומוזומים של שני בני הזוג, קרישיות יתר והיסטרוסקופיה).

מנהל פורום טיפולי פוריות