סיכויי הריון, חומצה פולית ושאיבה טבעית

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

27/11/2018 | 12:01 | מאת: ליבנת

היי, נותר לי עובר קפוא מגיל 40 8 תאים דרגה 2 שיטת icsi . הריתי בגיל 41 מביציות של גיל 40 1. מה הסיכויים לקליטה של עובר זה ? ביציות משימור של גיל 38 שהופרו בצורנה תקינה 8 תאים יום 3 לא הייתה קליטה . 2. בנוסף אשמח לדעת אם כדאי לבצע שאיבות על בסיס טבעי בגיל 43 - בדצבר אהיה . מה סיכויי הצלחה ? 3. אם ניתן לקחת חומצה פולית 5 מ"ג לאורך זמן כבר שנה וחצי נוטלת ... תודה

29/11/2018 | 09:17 | מאת: פרופ' משיח שלמה

מענה לשאלותיך: 1. הסיכויים להריון מעוהר אחד שהוקפא ביום 3, כשהיית בגיל 40, אינם עולים על 10%. 2. כדי להעריך את סיכוייך במחזור טבעי לעומת טיפול הורמונלי, כדאי לבצע בדיקות של הרזרבה השחלתית. בכל מקרה הסיכויים להרות בגיל 43 אינם עולים על 5%. 3. 5 מ"ג של חומצה פולית זה מינון גבוה שמוצדק אם היו מקרים של ילודים עם מומים במערכת העצבית או שמשקלך גבוה בימיוחד. היות ואת לוקחת את המינון הגבוה, הייתי מציע לבדוק את רמת החומצה הפולית בדמך, ולהמשיך בהתאם לתוצאה.

29/11/2018 | 10:39 | מאת: ליבנת

ישנה ספינה ביפידה אוקולטה לי, לאימ אשלי ולביתי ללא תסמינים. השאלה אם כדאי באופן שוטף מינון נמוך יותר שאשמח לדעת מהו ואם אקלט להגביר ?

מנהל פורום טיפולי פוריות