גרידה בשבוע 9 והמטומה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

25/08/2018 | 08:41 | מאת: ליטל

שלום רב. אתחיל קצת ברקע. אני בת 31 ויש לי 2 ילדים מטיפולי ivf , 2 ההריונות היו תקינים והוסבר לנו שגם כל הבדיקות שעשינו לפני הכל תקין ושאנחנו מהזוגות שנקראים בלתי מוסברים. החלטנו לפני כמה חודשים שאנחנו רוצים ילד 3, חזרנו לטיפולים ולצערי בחודש מאי נצפה שק הריון ללא עובר ולכן עשו לי גרידה בשבוע 7. בחודש יוני האחרון מחזור והוחזרו 2 מוקפאים, בהתחלה נצפה דופק בשבוע 6 וחזרתי שוב למעקב בשבוע 8 ולא היה הפעם דופק וראו המטומה. יש לציין כי לעולם לא היה לי המטומה ולא ברור לי מדוע זה קורה? האם 2 ההפלות שעברתי מעידות על בעיה שגם בפעם הבאה זה עלול להיות? ממש חוששת וכל כך לא רוצה לעבור גרידה נוספת. יש לציין שאנחנו בריאים וכל הבדיקות תקינות. אשמח למענה מקצועי ממך. תודה רבה ושבת שלום.

25/08/2018 | 17:38 | מאת: פרופ' שלמה משיח

המלטומה בהריון הוא צבר של דם בתוך הרחם, מחוץ לשק ההריון. המטומה היא סמן להפלה מאיימת, אבל לא בכל מקרה של המטומה תקרה הפלה. הברור העיקרי שהייתי ממליץ במקרה של הוא בצוע היסטרוסקופיה-הסתכלות לתוך הרחם כדי לשלול הידבקויות או כל בעיה מבנית אחרתץ כדאי גם לחשוב על בדיקת קרישיות יתר, א"כ בד"כ קופות החולים מאשרות בדיקות אלו רק אחרי 3 הפלות רצופות.

מנהל פורום טיפולי פוריות