שתי עוברים הוחזרו אני רציתי להחזיר 1

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

12/01/2018 | 13:52 | מאת: לילך

אני בת 41 החזירו לי שתי עוברים בלסטוציסטיים, שואלת למה החזירו שתיים ולא אחד ויכלו להקפיא אחד כי אם במידה ולא ניקלט אחד אז גם השני לא יקלט ואז הפסדנו שתיים האם זה נכון שבאותו מחזור טיפול במידה שלא ניקלט אחד אז גם השני לא ייקלט? תודה.

12/01/2018 | 21:27 | מאת: פרופ' שלמה משיח

אין ספר שהחזרה של שני עוברים מעלה את הסיכוי להשגת הריון-בכלל ואינה מורידה אותו. ההסתייגות מהחזרת שניים נובעת מהסיכוי להריון תאומים שעלול להיות הריון בסיכון עם סיבוכי הריון שונים ובפרט הסכנה לידה מוקדמת.

מנהל פורום טיפולי פוריות