עזרה בפענות בדיקת ct - בבקשה

דיון מתוך פורום  בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד

01/05/2014 | 23:57 | מאת: ענת

שלום רב, בבדיקת ct בטן ואגן שביצעתי בעקבות ירידה בהמוגלובין ובמאגרי הברזל, התקבלה התוצאה הבאה. אציין שבדיקת הקולונוסקופיה שביצעתי עכשיו תקינה, ובבדיקת גסטרוסקופיה ראו בקע סרעפתי ותוצאות הביופסיה מראות על גסטריטיס כרוני קל. כמו כן יש לי סוכרת סוג 2 . אני בת 42. אודה להסבר הבדיקה עד כמה שניתן. התור לרופאה שלי הוא בעוד מספר ימים ואני מוטרדת. תודה להלן ממצאי בדיקת CT של הבטן והאגן עם הזרקה של חומר ניגודי בפרוטוקול אנטרוגרפיה. התוויה קלינית: אנמיה של חסר ברזל אנדוסקופיות תקינות. ממצאים: הכבד הומוגני ללא גושים. כיס מרה הודגם שמור. הלבלב נצפה ללא ממצא חריג. הטחול הומוגני ואיננו מוגדל. אדרנל ימני שמור. אדרנל השמאלי מעט מגושם. הכליות הודגמו ללא גושים וללא הידרונפרוזיס. הרטרופריטנאום מדגים בלוטות לימפה קטנטנות. בלוטות קטנות גם בשורש המזנטריום. אברי האגן הודגמו שמורים. אין לזהות מיימת או בלוטות לימפה מוגדלות בתחנות השונות. לולאות המעי הדק הודגמו תקינות. אין עדות ל-IBC או ל-SOL . בלוטות קטנות נצפו ב-RLQ . תוספתן לא זוהה. המבנים הגרמיים הודגמו תקינים. התרשמות: ללא אנטרופתיה. המון תודה על העזרה.

שלום רב. יש לגשת עם התוצאות לרופא המטפל.

מנהל פורום בדיקות הדמיה - ממוגרפיה, רנטגן ואולטרא-סאונד