בהמשך לפער מיני בין בני זוג

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

15/02/2009 | 00:27 | מאת: ליטל

ראשית תודה רבה על המענה. הבחירה שלי לחיות כך נובעת בעיקר בגלל פחד ובגלל שאין לי אומץ לעשות צעד. אבל מה שרציתי לומר הוא שהנושא של פרידה או אפילו אופצייה כזו לא עולה על הפרק בשיחות עם בעלי. אנחנו לא מדברים לעולם על אופצייה כזו לעומת זוגות רבים שמנפנפים אחד לשני בזמן ויכוח שהם יתגרשו אטו יבחרו או ילכו מהבית. הוא מרגיש ורואה שאני לא מעוניינת בסקס ובכל זאת לא מרפה ועוד פעה מתחיל עם ליטופים ומיזמוזים כמו בן 20. הוא בן 52! אתמול כל הגוף שלי הפך מתוח כשהוא התחיל וממש צבטטי את עצמי ובכיתי אח"כ. אני כבר לא יכולה. אני מתה להגיד לו שיפסיק עם המיזמוזים האלה ושיעזוב אותי לנפשי. אני כבר מוכנה לאקט אבל בלי כל ההקדמות האלה. אני יודעת שאם אגיד לו שיפסיק עם הליטופים הוא יפגע מאוד ויסתובב לצד השני ואח"כ לא ידבר איתי כמה שעות כמו ילד קטן. האם ליגיטימי להגיד לו שיפסיק עם הליטופים האלה? נשמע היה מהתשובה שכתבת לי שמגיע לי שהוא דורש את מה שהוא דורש כי בעצם אני אישתו. קשה לי מאוד בגלל כל זה בעיקר כי כל הנשים שמסביבי נמצאות במצב הפוך לשלי. מודה מאוד.

21/02/2009 | 18:08 | מאת: אילנה ארד לוין

ליטל היקרה, אני בהחלט מבינה את מצוקתך שכן זה מאוד קשה נפשית וגופנית להתעלס ולקיים יחסי מין עם אדם שאינו אהוב ו\או דוחה אותנו פיזית זה הסיפור מהצד שלך, שבהחלט ניתן להבין אותו. אגב לא ברור מדוע רתיעה וסלידה אלו התפתחו משך השנים והאם לגיל המעבר ולירידה ההורמונלית שלך יש קשר לכך. סך הכל לחיות עם אדם שאנו נרתעים ממנו פיזית זו פגיעה עצמית קשה . מן הזווית של בעלך הוא גבר בן 52 בלבד!!! כלומר גבר מלא און ותשוקה הנמשך לבת זוגו וככל הנראה אף אוהב אותה. הדבר הטבעי ביותר עבורו וכמובן הלגיטימי ביותר הוא לרצות לשכב עם אשתו הנחשקת והיות והוא אוהב הוא משקיע במין ואין לו עניין להסתפק בחדירה וגמירה בלבד, אלא הוא רוצה התעלסות ואהבה. מה יותר טבעי נורמלי וטבעי מזה? יוצא שבעל אוהב וחושק שבדרך כלל זו ברכה אמיתית הפך עבורך לקללה. השאלה שלך היא האם להודות בפניו שזו קללה מה שיביא מבחינתו באופן טבעי לכעס כלפייך לתחושה שהוא דחוי ולעלבון עמוק. כל אלו הן תגובות טבעיות במצב הזה. במקרה שלך קשה לחיות עם שקר והעמדת פנים כה עמוקים ועלייך לפנות לייעוץ אישי כדי להבין איך להתמודד עם עצמך: 1) האם ניתן לשחרר אותך מן הסלידה והתיעוב כלפי בעלך (שלא ברור מדוע התפתחו) 2) או לעזור לך להתמודד עם הצורך בפרידה. אין ספק שכאשר צד אחד אוהב וחושק והשני סולד, מתעב ומסווה זאת על ידי העמדת פנים זהו מצב קיומי קשה ביותר ומביא סבל עמוק. חשיפת האמת תעביר את הסבל מהמגרש שלך למגרש של בעלך וקיימת סבירות שירצה להתרחק או אף להפרד שכן איזו אופציה נשארת לו? אין ספק שאת במלכודת פני לייעוץ במהירות האפשרית.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים