קנאות לבן זוג

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

04/01/2009 | 10:50 | מאת: שני

שלום רב. אני אישה בת 34 גרושה עם ילד יוצאת מזה כחודשיים עם בחור שצעיר ממני בשנתיים לערך. נראה טוב. מקסים. מפנק. אוהב ועוד.... לי יש בעית קנאות קשה. אני מסוגלת להרוס את הקשר מהקנאות שלי ללא כל הוכחה וללא כל הצדקה. לציין לזכותו של בן זוגי שהוא נמצא איתי כמעט כל ערב ישן, כל הזמן שהוא לא עובד הוא איתי. דואג לי מאוד, מתנהג למופת עם הבן שלי, מפנק איתי, מבלים הרבה ועוד. הבעיה אינה בו. הכעיה היא אצלי. מירוב שנפגעתי בעבר מגברים כולל בעלי לשעבר שבגד בי אין לי את היכולת להאמין בבן אדם. אתמול בערב הוא אמר לי שהוא אצל חבר. שמעתי את החבר ברקע וחשבתי לעצמי שהוא משקר - כל זה לאחר שאני אמרתי לו ללכת קצת לחברים... מה אני יכולה לעשות במצב כזה??? אין ספק שאני ממש לא רוצה לאבד אותו. אני אוהבת אותו מאוד, מאושרת ופורחת בזכותו. רוצה להמשיך את הקשר ואף יותר. תודה מראש.

10/01/2009 | 13:50 | מאת: אילנה ארד לוין

לשני שלום, את מתארת מצב בו את סובלת מקנאה לא רציונלית, לא מציאותית ואובססיבית לבן זוג אוהב ומסור. עם כל הסיבות הטובות שיש לך לכך בשל הפגעויות בעבר נראה שאת עדיין שרויה רגשית בתרחיש שכבר פג תוקפו ולא מצליחה להשתחרר ממנו ולראות שלפנייך סיפור חדש ושונה. בלי אמון בסיסי שום אהבה לא תחזיק מעמד. על מנת להחזיר את האמון כדאי שתשקלי פנייה לייעוץ פסיכולוגי. אפשר גם לפנות לרופא המשפחה בבקשה לקבל תרופה נגד חרדה שהרי הקנאה היא סוג של חרדה מפני נטישה. לא שתרופה משנה את תהליכי המחשבות אך היא עשויה להפחית את העוצמה והאובססיה שבדבר.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים