רבים...

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

02/01/2009 | 15:06 | מאת: דנה

שלום, אני בחורה בת 25, גרה עם בן זוג כשנה. לאחר שהמשקפיים הוורודות נפלו מעיניינו, התגלו, כמובן, בעיות. אחת העיקריות - הוא פשוט לא מבין אותי. אפילו כשאני מנסה להסביר לו בלי צעקות ועצבים - הוא מבין משהו מסויים, דבק בו ולא מוכן להבין את כל התמונה. הוא מחליט משהו וזהו, זה מה שניסיתי להסביר לו ונקודה, והוא לא מבין למה אני ממשיכה להסביר לו, הרי הוא כבר הבין, מה עוד אני רוצה ממנו???? וכו', וכו', וכו'...אני כבר מתחילה לחשוש שאולי אני לא יודעת להסביר טוב מה מפריע לי, וכל פעם שאני מנסה לעשות זאת, אני מקבלת כזה חיזוק שלילי שכבר לא בא לי כלום...אנחנו כל הזמן על גבול של פרידה, זה מצב מורט עצבים לגמרי...מה בדיוק קורה, האם אפשר לתקן את זה??

03/01/2009 | 12:09 | מאת: אילנה ארד לוין

לדנה שלום, אני לא יודעת בדיוק לומר מה ניתן לעשות. ייתכן שקיים פער מאוד גדול בתפיסות העולם שלכם, בתובנות האישיות ובראייה כוללת של הדברים ואם כך הוא סביר שהזוגיות לא תחזיק מעמד כשהפער כה גדול. מצד שני ייתכן אולי שאינך מסבירה עצמך כראוי או שטון הדיבור שלך יוצר התנגדות ואולי באמת בן הזוג כבר הבין ואת לא ממש מפנימה ומקבלת את דרך הבנתו שאולי קצת שונה משלך במלים ובהתבטאות. אגב, האם ייתכן מצב שאת מרבה להעיר ולבקר ובעצם יוצאת ה"שלילית" וה"נודניקית" שבקשר, שכך הדבר אולי נראה בעיני בן זוגך, ואז ייתכן שהוא מגלה קוצר רוח כבר מלכתחילה. כאמור קשה לקבוע בלי לשמוע ולראות את האינטראקציה ביניכם במציאות. אם עדיין יש בכם חיבה ועניין הדדיים ונשארה עוד קצת סבלנות מוטב לפנות לייעוץ זוגי למספר מצומצם של שיחות כדי לשפר את קבלת ההחלטה לכאן או לכאן.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים