בעלי מסתכל על האקסית בפייסבוק

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

25/06/2016 | 21:24 | מאת: סיוון

אני ובעלי בני 26, נשואים כשלושה וחדשים. היום חיטטתי לו בהיסטוריה של הפלאפון, גיליתי שהוא נכנס לפרופיל של האקסית שלו, ומדי פעם מסתכל על בחורות. הוא מוחק את האפשרות לראות זאת בפייסבוק כדי שלא אדע. אני בדיוק בתחילת היריון וזה הורג אותי שהוא מסתכל על האקסית ובכלל על בנות בפייסבוק. בא לי ממש לריב איתו על זה ולדרוש ממנו לקנות מכשיר טלפון ישן. מודה שגם אני עושה זאת ומסתכלת על הפרופיל של שני אקסים שלי למרות שזה אינסטיקנט רכילותי בלבד. ובכל זאת זה נורא מעצבן אותי. זה מוריד לי את החשק לדבר איתו ואני לא מצליה להסתיר שאני כועסת אך אומרת לו שהכל בסדר. האם כדאי לדבר איתו על כך או לשכוח מזה?h

06/07/2016 | 12:12 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, ראשית מזל טוב על ההריון ולידה מוצלחת בעתיד. מסתבר שגם את וגם בעלך בעלי סקרנות לגבי האקסים שלהם לפחות בפייסבוק. אגב זוהי תופעה די נפוצה. מצד אחד קיימת סקרנות אנושית למציצנות בפרט כלפי אנשים שהיו משמעותיים לנו בעבר ומצד שני קיימת בפעילות זאת אלמנט של פגיעה עצמית. היה מוטב לו אנשים היו יכולים להתגבר על כך. הייתי מציעה לך להעלות בגלוי ובפתיחות את הנושא. לא להיות הצדיקה מבין שניכם שהרי גם את מתבוננת באקסים שלך ולומר לו שמפתיע עד כמה שניכם נוקטים באסטרטגיה דומה שמלבד לספק יצר סקרנות שהוא כמו דחף לממתק אסור ,הרי פגיעתו בזוגיות וברגשות בן הזוג האחר היא עמוקה בהרבה. אני מציעה לשבת ולדבר על זה בנחת. אם הטורים עולים והרגשות מתחממים ,ועולים כעס וההאשמות מומלץ להפסיק זאת לאותו יום ולחדש את הדיון ביום אחר. הנושא הזה בהחלט רלוונטי להרבה מאוד זוגות ומוטב להתמודד איתו כבר עכשיו ולא לפתח עמדות של רודפנות וחשדנות המביאות לחיטוט הדדי במשך השנים בסלולאר ובמחשב. נ.ב. אם אתם מרגישים שדיון בינכם אינו עולה יפה וסוחב למקומות לא טובים מומלץ לפנות לייעוץ זוגי קצר ולערוך את הדיון הזה בנוכחות צד שלישי בלתי מעורב רגשית בהצצותיכם ההדדיות. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים