משבר ומצוקה-זקוקה לעזרה

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

28/11/2015 | 10:37 | מאת: תותית

שלום, כותבת כאן מתוך מצוקה אמיתית... בעלי ואני נשואים כשמונה שנים ולא שוכבים בכלל. לבעלי מאז ומעולם בעיות זיקפה שלא טופלו כיאות ועם הזמן איבדתי משיכה ורצון להתקרב אליו. מעבר לכך הוא בעל מסור ואבא טוב לילדינו הקטנים. אני אישה מאוד נשית, מינית וחושנית. מאז ומעולם אהבתי סקס והיעדרו מעיב עליי מאוד. לפני כ-15 שנה בהיותי בת 20, ניהלתי רומן עם גבר נשוי שש שנים. תשוקה סוערת, התאמה וזרימה וכמובן שהתאהבתי בו עד מעל הראש. מצאתי את עצמי בורחת ממנו ועוברת לאזור אחר, רק כדי לאפשר לעצמי חיים נורמליים שמגיעים לי: משפחה, ילדים, וכו... לפני כחודש, דרך עבודה, הוא פתאום חזר לחיי בלי להתכוון. התחילו פלירטוטים בטלפון ובעיקר בוואטסאפ, העלאת זכרונות על כמה טוב היה ביחד ובסוף מפגש סוער ומלא תשוקה במלון. מסתבר שלמרות 15 השנה שחלפו, כלום לא השתנה ואנחנו עדיין קרובים... אציין שאני בתקופה לא טובה של חרדות, מטופלת אצל פסיכיאטרית בשיחות וכדורים. היה ברור לשנינו שהקשר הזה כששנינו נשואים צריך להיות פאן, קליל, זורם ומענג. אבל אני לא מצליחה... מאז אותו מפגש במלון, עשינו בילד אפ של מתח מיני איך נתענג שוב יחד כשניפגש (הוא גר רחוק ממני ולא נפגשים כל יום)... מאז אותו מפגש מצאתי את עצמי לא מתפקדת: חרדות, סטרס, בכי, געגועים, אובססיביות לראות מתי נראה לאחרונה בוואטסאפ.... עד שפשוט הרמתי לו טלפון ואמרתי לו שאני לא מסוגלת יותר. שקשה לי ושזה מציף לי... עכשיו אני פשוט אומללה. אני לא טיפוס של לחפש מאהב בצ'אטים והיה משהו כל כך נעים בגבר המוכר והכיפי הזה... אני כועסת על עצמי על חוסר היכולת להמשיך. אכזבתי את עצמי ואותו.. למה לא יכולתי פשוט ליהנות מדי פעם איתו? למה הכבדות? ואיך אמשיך הלאה עם בעלי למען ילדיי הקטנים אחרי שאותו מאהב החזיר אותי למיניות שכל כך הרבה שנים אבדה לי? האם אי פעם אוכל לחזור למאהב הזה שאני כל כך אוהבת או שזה נגמר לתמיד?

01/12/2015 | 12:23 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, באופן עקרוני בעיות תפקוד מיני של גבר, בהנחה שיש לו תשוקה מינימלית , הן מצב קל יחסית לטיפול. כדאי לעשות בדיקות דם לטסטסטורון, כדי לבדוק אם יש לו רמה נאותה בדם בבדיקת דם פשוטה. ואם לא , הוא עשוי לקבל איזון הורמונלי על ידי זריקה דו שבועית או חודשית. לגבי בעיות הזיקפה, ניתן להשתמש בויאגרה או בסיאליס אותן רושם רופא המשפחה. מלכתחילה מצבך הנפשי אינו ברור מדוע נכנסת למצבים של חרדות וטיפול פסיכיאטרי . על רקע זה של מצוקה נפשית קשה. המפגש עם המאהב האירוטי הנשוי רק מערער עוד יותר את מצבך הנפשי. הדעת נותנת איפוא שקודם כל כדאי לדאוג למצבך הנפשי וככל הנראה שהדבר הוא ויתור על המאהב שלמרבית המזל אינו גר בסמיכות המקום. דברי על כל זה עם הפסיכיאטר, אם אכן את נפגשת איתו מדי שבוע באופן קבוע. אם הפגישות אינן על בסיס שבועי,מומלץ להעלותן לתדירות שבועית. אם העלות היא גבוהה מדיי, נסי לפנות לפסיכולוג קליני ,שכן בהרבה מקרים עלות מפגש פסיכיאטרי היא כפולה או יותר מזו של תעריף טיפול פסיולוגי קליני. המשיכי בטיפול שבועי קבוע, קחי תרופות ונסו לקבל הכוונה לגבי ייעוץ פסיכוסקסולוגי עם הבעל. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים