אובססיה לגרוש

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

27/10/2015 | 21:12 | מאת: יעלה

שלום , אני התגרשתי בגיל 32 לאחר 3 שנות נישואין וילד אחד, במהלך הנישואים היחסים שלנו היו בעייתיים ועלו על שרטון בשל בעיות תקשורת שלא היו ניתנות לפיתרון, היו בינינו גם יחסי רודף נרדף אני הייתי בצד הרודף . מאז שהתגרשנו אגב גירושין טובים מאוד נשארנו חברים טובים אפילו! יצא שבשנה הראשונה המשכנו לשכב ולעשוות הרבה דברים ביחד עם הילד, אני לא בהכרח יזמתי את המפגשים האלה...אבל בשל היחסים הטובים בתור גרושים נוצרה אצלי בראש שהיום לאחר 4 שנות גירושין אולי שנינו גם התבגרנו ויש סיכוי שנוכל לחזור והפעם כן להצליח, אני ניסיתי כבר כמה פעמים לחזור לבן לגרוש שלי אבל נראה שהוא כבר לא שם ואינו מעוניין, העניין הוא שגם בתקופות שאני לוקחת על עצמי להכיר מישהו חדש ולהתקדם אני לא מצליחה להתאהב אף אחד לא מרגיש לי מגיע לקרסוליו של הגרוש שלי אני משווה ומתאכזבת בהמון פרמטרים ...אני יודעת שאני צריכה להתקדם אגב שנינו צעירים יחסית היום בני 35 נראים טוב , אבל אני כל הזמן נופלת למלכודת הדבש שלו ולא מצליחה להשתחרר אף פרטנ לא נראה לי מספיק טוב לגדל את הילד שלי ...אני לא יודעת איך לצלוח את המשימה הזאת ואני כבר ממש על סף ייאוש ...אני אפילו לא בטוחה כמה אני מאוהבת בגרוש שלי או בפנטזיה שאני חיה שנחזור להיות משפחה שוב...אני אשמח לכל עזרה עיצה בנידון מיואשת צאלה

26/11/2015 | 12:47 | מאת: אילנה ארד לוין

יעלה יקרה, בהיותכם נשואים , אזי לפי דברייך עסקת בכריתת הענף עליו ישבת ומסיבות מודעות או לא מודעות , היית הצד הרודף בזוגיות. היום את מתקשה להפריד בין הדמיון אודות מי שהיה בעלך ואודות מי את ביחס אליו. כמו שלא ברור מדוע היה לך הצורך להיות הצד הרודף. מאחר ואת צעירה נאה ועם אבא טוב לבנכם אני לא רואה סיבה ממשית שתהי מיואשת. נכון הוא שיש זוגות גרושים החוזרים לחיות ביחד אבל בשביל שני הצדדים צריכים להיות מעוניינים בכך. לפי דברייך, בעלך לשעבר אינו במקום הזה. יוצא איפוא שעלייך לעשות סיכום עמוק פנימי בינך לבין עצמך, מדוע התנהלו הנישואים כפי שהתנהלו, האם השתנית משמעותי מאז והאם היום תצליחי לבנות מערכת יחסים חדשה בתנאים שיותר מיטבים לך ולבן זוגך החדש. ובהחלט הייתי ממליצה על טיפול פסיכולוגי אשי לך. אחד הצדדים שהייתי שואבת מהם עידוד וסיפוק הוא יחסיי ההרמוניה בינך לבין הילד והקשר הטוב בינך לבין אביו, כך שבלי קשר למי יהיה בן זוגך העתידי ואני מקוה כמובן שיהיה בן אדם הגון וטוב לב, תמיד נשאר לבנך, גב מגן ואוהב של אביו הביולוגי וזו עובדה חשובה מאוד. אביו האמיתי לעולם לא ילך לו לאיבוד. לכי טפלי בעצך, ונקווה שתעלי על הדרך הנכונה. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים