כדאי לשכב עם מישהו שלא מתחייב?

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

20/06/2015 | 12:00 | מאת: מממממ

שרק מחפש יזיזות ואת הכיף שבזה? מדובר בבחור שהוא מן טיפוס פרפר שיכול לצאת עם כמה בנות במקביל. יש לו מן קסם אישי כזה הוא מצחיק ויודע לפרוט על מיתרי הרגש של בנות אבל גם מאד כנה ביחס למה שהוא מחפש- הנאות וכיף ולא קשר רציני. אני כן רוצה להיות מסוגלת להנאות ספונטניות וכיף שכמו שהוא מסוגל אבל הרגש שלי אומר לי שלא כדאי לי להתקרב למישהו שלא מוכן להיות רציני ולהתחייב ולהשקיע בי . שזה אף פעם לא באמת יוכל להיות 'סתם בשביל הכיף' בשבילי ואני אקשר אליו ואצפה ליותר ואחכ יכאב לי מאד וארגיש שטעיתי. האם משהו בי חריג? אני יודעת שהוא היה עם בנות שלא הפריע להן סטוצים איתו או סתם קשרי יזיזות, אבל אצלי זה מרגיש בלתי אפשרי. הוא אומר לי שאני אני מאד מאד כבדה בגישה שלי עם זה. שעליי להיות יותר קלילה עם אני רוצה להנות בחיים, לקחת אותם בקלות יותר. אגב, אני בת 33 סבלתי בעבר מחרדות ובולימיה והמנעות ממיניות גם והייתי בטיפול פסיכולוגי ששחזר לי טראומת נטישה בצורה מכאיבה ומזעזעת מאד. אחרי הטיפול כן פעם ראשונה החלטתי לצאת עם בחור שנראה לי נחמד על פניו והיינו בקשר של 6 חודשים וגם שכבנו אבל לא הרגשתי שכיף לי בקשר איתו כי היה משעמם. אז נפרדנו. עם הבחור הנוכחי אני יותר נמשכת מנטאלית אליו והוא לא משעמם כי יש לו אופי כריזמתי כזה. אבל דווקא בגלל התכונה הדומיננטית הזאת שלו באופי עולה הפחד שלי להקשר רגשית ביתר שאת שוב.. הוא בן 28 והיו לו הרבה קשרים בחיים עם בנות. גם ממושכים. זה נראה שמתי שהוא נפרד הוא פשוט ממשיך הלאה בקלות יחסית. אני כ"כ כבדה שבקושי זזה. מאז שאנחנו מכירים הוא החליף כמה בנות ואני לא הכרתי אף אחד אחרי שנפרדתי מהחבר האחרון. הוא תהה 'למה את לא יוצאת לדייטים ולא מנסה להכיר אף אחד?' . אני לא יודעת להסביר את חוסר המוטיבציה שלי בזה. הרגש שלי מפחד להרגיש כבר.. בטיפול הפסיכולוגי עלו רגשות קשים מאד של הזדקקות ראשונית מול תסכולים של המטפלת והרגשות ממש קשות של כעס , שנאת התלות, אימה.. ושוב כעס. אני מפחדת להרגיש. להניח את הראש בבטחון על חזה של מישהו ולהתחיל אולי לקוות שהוא באמת רוצה אותי ויאהב אותי.. אני מראש אומרת לעצמי שלא כדאי כי אנשים תמיד עוזבים ובטח שאנשים כמוהו.. אז אני תקועה במקום. מצד שני הוא מצליח כל פעם שהוא מדבר איתי קצת 'לפתות' אותי ולגרום לי להתלבט עם כן או לא לזרום איתו מיני. הוא היה רוצה שזה יגיע ממני. כאילו מלהיב אותו לנסות לעורר אותי. האם זאת תהיה טעות לשכב איתו? לנסות באמת להנות ממשהו ולוותר על משאלת המחוייבות שלי שגם ככה אני לא מנסה להגשים אותה במקום אחר במילא? אשמח לדעתך

01/07/2015 | 11:58 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, הרושם הוא שאת נושאת בנפשך פגיעות רגשיות אשר מכבידות על התנהלותך ורגשותיך ומונעות ממך כיום לאזור כוחות ולצאת שוב לתהליך של מפגש עם גברים לשם יצירת קשר. בהיעדר כוחות בשלב הנוכחי ליצירת דייטים והיכרויות יש בהחלט לשקול חזרה לטיפול פסיכולוגי קודם (אם עדיין הוא נראה תואם), או פניה לטיפול פסיכולוגי חדש שיהווה מקור כוח והעצמה על מנת שתהיה בך ההתלהבות והעניין לצאת לדייטים. הבחור שאליו את נמשכת אינו מעוניין כדבריך בקשר רציף ורציני, וככל הנראה אינו מתאים לפרופיל הרגשי שלך ולמה שמתאים לך בשלב חייך הנוכחי. בהחלט יתכן שיש מקום לשקול התרחקות ממנו על מנת להקטין את הפיתוי המיני העלול להביאך ליחסי מין שאת חוששת שלאחריהם תחווי נטישה מצידו. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים