האם בחור שמקלל יקלל את כולן?

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

10/05/2015 | 14:17 | מאת: ר

שלום יצאתי עם בחור שנה לא שכבנו הוא טען שהוא מאד אוהב אותי ואפילו היה אובססבי אליי וקנאי אבל בכל וויכוח או אי הסכמה שלי לדבריו הוא היה מקלל קללות משפילות ביותר וניבולי פה וכשרציתי לסיים איתו הוא היה בוכה וטוען שרק איתי הוא מקלל ומעולם לא קילל ושאני גורמת לו לקלל . לפניי חודשיים אזרתי אומץ וסיימתי איתו את הקשר למרות שבכה ולא הסכים לנתק ניסה בטוב וכשלא הצליח התחיל לקלל ולאיים . בקיצור ניפרדנו ....כעת עברו חודשיים ואני רואה שהוא במערכת יחסים ברושם שחברתו מאוהבת בו ומתייגת כל שניה שעוברת עלהם ובמעשהם ומה הוא קונה לה .. והשאלה שלי אלייך היא .. האם בחור שמקלל קללות נימרצות יכול לקלל בחורה אחת ואת הבחורה האחרת החדשה לא לקלל ????????? הודה לתשובה

12/05/2015 | 10:34 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, בעקרון רצוי מאוד לא להיות במערכת יחסים שיש בה התפרצויות זעם. קללות וניבולי פה נחשבים להתפרצויות זעם ולאלימות מילולית. מבחינה זו טוב עשית שנפרדת מבן זוג חסר שליטה על היבטי תוקפנות של עצמו. לשאלתך, האם הוא נוהג כך, או האם ינהג כך כלפי בת זוג אחרת - קשה להתנבא ולענות. בדרך כלל הסבירות היא שאדם נשאר הוא עצמו במערכות יחסים שונות. כל מערכת יחסים מפעילה בנו היבטי התנהגות ותחושות אחרות. בכל מערכת יחסים באים לידי ביטוי היבטים ייחודיים של עצמנו, אם כי כמובן ניתן לראות מכנה משותף בין מערכות היחסים השונות. פירוש הדבר שיתכן שאדם יתנהג בצורה מקללת במערכת מסוימת, ואולי פחות יקלל ויתפרץ בכעס במערכת אחרת - תלוי בסוג היחסים בין שני השותפים. מבחינתך זה לא אמור לשנות הרבה כי כלפיך היה רצף של התעללות ואלימות, וטוב עשית שעזבת מערכת זו. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים