בעיה עם בת הזוג

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

08/05/2015 | 21:24 | מאת: אביעד

אז בקצרה, אני בן 26 וחברתי בת 23 אנחנו כ 6 שנים יחד. חווינו לפני שנה כמה פרידות כל אחת בת כמה חודשים, והיה הרבה שקרים מצידי ובגידה בתחילת הקשר (נשיקה עם בחורה אחרת בשבוע הראשון שהתחלנו לצאת לצערי) ועכשיו אנחנו כבר שנה וחצי שוב יחד, שיקרתי המון כי היא תמיד סגרה אותי ושלטה עלי וזה היה הדרך שלי לעשות דברים שאני רוצה, מבלי שהיא תדע, לא שאני בסדר אבל זה ההסבר היחידי שלי לשקרים האלו. היו לנו ועדין יש המון בעיות, לדוגמה: קנאה גוברת מצדה, ניתקה אותי מכל הקרובים והחברים, מנסה לגרום לי להיות חבר של אנשים שהיא מתחברת אליהם. כשאני יוצא מהבית צריך להודיע לה וכמובן לעדכן כל מקום שאני נמצא אם לא מעדכן זה יוצר ריב גדול מאוד, היא לא מרשה לא לפתוח פייסבוק כי בהתחלה שיצאנו היו לי ידידות שהייתי מדבר איתך מהעבודה ולימודים שיחות לא אינטימיות אלא רגילות כמו בין ידידים. אני מאוד אוהב אותה וכל נסיון לדבר איתה לא עוזר כבר 6 שנים שתשתנה, היא אומרת זאת אני ואני לא ישתנה ואם לא טוב לך אז תלך. וקשה לי מאוד ללכת אני אוהב אותה אבל מצד שני עומד להשתגע כבר לא מסוגל אני מרגיש בכלא. בנוסף מקרה ספציפי שקרה שאני רוצה לקבל חוות דעת עליו, היא אוסרת עלי לצאת מהבית אחרי השעה 11 בטענה שהיא לא רוצה שכשנתחתן אני ישאיר אותה לבד למרות שעכשיו אנחנו לא נשואים וגרים בנפרד בכלל, והיא עוד טוענת שכשחבר בא לקחת ממני משהו ואני יוצא מהבית לתת לו את מה שביקש אז אסור לי לשבת באוטו ולדבר איתו כמה דקות כי זה ילדותי בעינייה והיא מתחילה לספור לי זמן אם לא חזרתי לבית בתוך 5 דקות מתחילות קללות ואיומים והסברים כמה אני חרא. אשמח מאוד לדעתכם ומה אתם ממליצים לעשות חשוב לי לשמוע עוד דעות של אנשים כי היא ערערה לי את הביטחון היא אומרת שהיא בסדר ואני הבעייתי פה ואני מרגיש שאני לא בסדר וככה זה נורמלי לחיות. הייתה לנו פרידה עקב קשיים בזוגיות ושקרים מצידי ושליטה וכוחניות בצורה חריגה מאוד ונוקשה מאוד. לאחר 3-4 פרידות כולם מצידי ותמיד היא רדפה אחרי עד שהשיגה את מבוקשה בחזרה, חזרה להתנהגות הרגילה של הכוחניות ותודיע לי איפה אתה בכל שנייה, אני לא מרשה לך לשתות אפילו שלוק מבירה גם אם זה פעם הרבה זמן, באירועים אתה לא זז מלידי ואם אתה רוצה לעשן או לקום להגיד שלום לאחד הדודים אין סיכוי בקיצור אזיקים שקופים, בנוסף אין לדבר עם בנות בכלל וכשאני מתכוון גם לבנות שעובדות איתי או לומדות איתי כיוון שהיא מאוד קנאית וחסרת אמון, היא עוקבת אחרי ומוצא אותה לא פעם עומדת בפינה ומסתכל עם כשאני יושב עם החברה שלי בלימודים לדוגמה עם יש מישהי שיושבת ליד ואם כן זה עילה לפרידה מבחינתה. כמובן שלאחר חזרתנו האחרונה אנחנו כבר מעל חצי שנה ביחד ואני ספרתי למשפחתי ולכל הסובבים אותי שחזרנו והיא מצידה חצי שנה מורחת אותי שהיא לא מספרת כי היא מפחדת להיפגע, חצי שנה שאנחנו נוסעים והיא מתחבאת שלא יראו אותה אוסף אותה ממקומות לא גלויים מרוחקים יחסית מהבית וממש מציק ברמה קשה. כשאני אומר לה תספרי כי זה כבר קשה ככה אני לא מרגיש שאני חיי עם בת זוג אז היא אומרת אם לא מתאים לך תלך. מה דעתכם אני איכשהו מבין שהכול פה ממש לא בריא אבל לא מסוגל ללכת כיוון שפוחד שהיא תלך עם מישהו אחר או כי אני אוהב אותה די מבולבל.

12/05/2015 | 10:28 | מאת: אילנה ארד לוין

אביעד היקר, אתה מתאר מערכת יחסים מאוד לא סבירה, אשר בה לדבריך אתה משתגע. במקרה כזה, גם אם אתה נותן משל ודימוי בלבד, הרי חובה עליך קודם כל לדאוג לשפיות דעתך ולבריאותך הנפשית, שפירושה עזיבת המערכת הזוגית הנוכחית. אתה נותן תיאור ארוך של מערכת יחסים של שתלטנות, התעללות וחודרנות של בת זוג שאפילו אינך גר איתה, והעמדת מגבלות ותנאי קיום בלתי סבירים לחלוטין. לא ברור מדוע אתה מוכן לציית להם. אתה מצידך נוהג כדי להינצל ולהתחמק ממסכת של שקרים, והופך להיות שקרן כרוני. תחת הכותרת שאתם לא יכולים האחד בלי השני וכי קיימת "אהבה" ביניכם, ותחת הכותרת של פחד מלאבד את הרכושנות האחד על השני, או במילים אחרות, הפחד מקנאה פתולוגית כאשר כל אחד יהיה עם בן זוג אחר, אתם ממשיכים בקשר. להערכתי, הקשר פוגע בכל אחד מכם מבחינה נפשית, מביא כל אחד מכם לקצוות של שתלטנות, שקרנות וחיזוק היבטי נפש בלתי רצויים ולא בריאים. מומלץ כמובן להיפרד, ואם קשה לכם לעשות זאת, גשו כל אחד מכם בנפרד לטיפול אישי, או שתתחילו בטיפול זוגי לצורך פרידה. בטיפול זוגי יעלה כל אחד מכם את טענותיו ואת דרישותיו מבן זוגו, ואני מקווה שניתן יהיה לעשות סדר בבלגן. כל טוב ובהצלחה, אילנה

20/05/2015 | 12:27 | מאת: שי

אין ספק שמדובר בזוגיות לא בריאה לפי התיאור הבחורה בעלת חוסר ביטחון מהותי ביותר ומשתמשת בכוחניות ככלי שזה הדבר הכי הרסני שיש, בגלל חוסר הביטחון היא מנסה להשיג שליטה בעזרת כוחניות ושם שורש העניין. אתם יכולים לנסות תרגילים לבניית אמון וביטחון או אם אין באמת עם מי לדבר פשוט תכוון לפרידה וסה טו, ושלא תעשה לך נזק עם כל הכוחניות הזו בהצלחה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים