מרגיש ריחוק ממנה

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

20/02/2015 | 20:20 | מאת: בחור רגיש

אני יוצא עם מישהי כבר תקופה של חודש והכל טוב ויפה באמת היא מראה לי יחס תמיד שואלת הבת זוג המושלמת .. ואני בחור שמתעצבן מהר.. ואמרתי לה את זה ןזה גורם לריבים קטנים כאלה .. בדרך כלל היא תמיד מבקשת סליחה וזה מסתדר אני סולח והכל כרגיל .. עכשיו היה לנו ריב קטן לפני כמה ימים שבאמת הרגשתי שהגזמתי קצת והיא די נפגעה מזה .. כיאלו גרמתי לה להרגיש לא נעים בזמן שהיא ציפתה שאני אתן לה להנות .. עכשיו מאז היא לא מתעלמת ממני או משהו היא פשוט קצת מרוחקת פחות מדברת יותר קרירה .. דיברנו על זה ואמרתי לה מה קרה.. ושאני מרגיש את הריחוק ממנה.. והיא הסבירה שהיא לא יכולה לדבר כיאלו כלום היא עדיים פגועה ממני ושפשוט תוך כמה ימים זה יחזור להיות כרגיל .. ואני לא רוצה להרגיש שאני מעיק עליה למרות שהיא חסרה לי.. ואני כן רגיל לדבר איתה 24/7 וזה חסר לי .. עכשיו מה אני אמור לעשות כי לחתוך את הקשר שנינו לא רוצים .. אבל אני מרגיש שהיא קצת בעמדת כוח כי היא יודעת שאני לא רגיל שהיא ככה וזה מצב שלא ממש כיף ונוח לי איתו.. מה לעשות כדי להחזיר את המצב ולתקן ?

24/02/2015 | 12:31 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקר, אני חושבת שהאדם היחיד הזקוק לתיקון בסיפור הזה הוא אתה. לא ברור מדוע אתה אדם שמתעצבן מהר - זוהי בהחלט צורת התנהגות המשבשת קשרים, מעכירה אותם וסופה שהורסת אותם. אף אחד איננו אחראי לעובדה שאתה מתעצבן מהר. אולי אפילו אתה לא שולט בכך שכן אלו הן תגובות של התת מודע השולטות בך וגורמות לך ככל הנראה ולהגיע למספר רב של קצרים בינך ובין בני אדם. אינני יודעת בן כמה אתה ומהן נסיבות חייך. אדם שהוא בעל פתיל קצר ומתרגז מהר הוא אדם שקשה להסתדר איתו. כרגע אולי החברה לקחה מרחק של התאוששות, אבל אם זה ימשיך היא תיקח מרחק של פרידה. מומלץ שתפנה לייעוץ פסיכולוגי ויתכן מאוד שאפילו עדיף לקבל תרופה שהיא בעלת איכות של הנמכת כעסים והתפרצויות. אלו תרופות שיכול לתת גם רופא המשפחה, והן שייכות בדרך כלל למשפחת התרופות הנוגדות דיכאון וחרדה המכונות SSRI. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים