פרשת דרכים

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

10/01/2015 | 13:15 | מאת: קרנית

שלום,מזה שלוש שנים וכמה חודשים שאני ובן זוגי יחד, חיים יחד מעל לשנתיים, הזוגיות הכוללת טובה מאד אנחנו מאד אוהבים ומחוברים האחת אל השניה, יש ביננו קשר קרוב וזה משהו שתמיד הבנו וידענו שנועדנו. במהלך הזוגיות חווינו מס משברים, קלים יותר ואחד שהיה ממש קשה עד כדי עזיבתי מהבית לבית הוריי, לאחר כמה חודשים חזרנו. אבל יש דבר שכבר בשנה הראשונה לזוגיות שמתי לב ועדיין מפריע לי עד כדי מצב שאני נרתעת ואומרת שדי זה מספיק ועד כאן, אבל קשה לי ללכת כי אני לא יכולה לחשוב שלא אראה אותו יותר בחיי, אני לא מפחדת להיות לבד, נהפוכו לפעמים אני זקוקה לזה, מזל קשת איך לא? אנחנו דומים כבני אדם אך גם שונים, אני יותר קלילה כזו ופחות לוקחת את החיים וככלל קשה, הוא רוסי ויש לו מנטליות שונה משלי, למשל לי מסייעים כספית כי איני עובדת כרגע והוא יותר עצמאי, זה מפריע לו שאני לא בזכות עצמי ונכון יש מה לשפר אבל לי זה לוקח זמן, הוא דומיננטי מאד ואני פחות, עכשיו אני מדברת על זה שבכל תקופה יש לו התקף קולני, בעבר זה היה גרוע יותר הוא היה שובר דברים בבית, עם הזמן זה ממש השתפר, אבל דוגמא אתן לך שתביני, אם למשל יום מסויים לא הספקתי להכין לו אוכל הוא צורח עליי ויורד עליי ואני מרגישה שלא משנה מה אעשה הוא רואה דברים אחרת, כאילו לפעמים אני זקוקה להיות לבד כי אני מרגישה "מחנק משהו בתקשורת ביננו נפגם, עקב כל המצב הזה אנחנו כבר מעל שבועיים לא שכבנו וזה משהו שלו מאד מאד קשה אבל אני מרגישה שכבר נסגרתי לגמריי וגם אם ארצה משהו בי לא מוכן ואין לי חשק בכלל, אני חושבת לתת צאנס נוסף אך אני מתלבטת, קשה לי לחשוב שלא אראה אותו בחיי, ומצד שני יהיה לי יותר נוח כביכול אשמח לתגובתך, תודה

13/01/2015 | 12:53 | מאת: אילנה ארד לוין

קרנית היקרה, במהלך הקשר עם בן זוגך את זקוקה למרחב אישי נבדל ממנו, כולל פרידה שהתרחשה למשך מספר חודשים. המשמעות היא כי הקשר מעמיס עליך רגשות שליליים ואת זקוקה להתרחק על מנת להתנקות מהם. מתוך התיאור נראה לי שהקשר מעמיס עליך רגשות של כעס ופחד. בן זוגך מתואר כבעל פוטנציאל של התפרצות קולנית, אולי של דורשנות, ונראה כי מערכת הערכים שלכם אודות החיים שונה בהרבה נקודות, וכמו כן שונה מערכת הציפיות אודות תן וקח במערכת. השאלה איננה מי יותר צודק או איך נכון יותר לחיות את החיים, אלא העובדה שהיחסים מגיעים להתפוצצות של אלימות בדרך זו או אחרת. בהחלט מומלץ שתפנו לטיפול זוגי לפני שתקבלו החלטות על המשך הקשר. מתוך התיאור לא ברור אם אינך עובדת בשל לימודים או בשל חוסר חשק\יכולת לעבוד, מה שעושה הבדל גדול כמובן. התמונה לא ברורה לחלוטין, אך יחד עם זה יש בה מספר ניכר של סימני אזהרה, כך שכאמור הייתי ממליצה לפנות לטיפול זוגי. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים