נישואים טריים שאלו קשות

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

29/10/2013 | 08:24 | מאת: נט

הי ד"ר, אני בת 27, נשואה 5 חודשים לאחר זוגיות של כמעט שלוש שנים. כשהכרתי את בעלי הייתי בחורה מחוזרת אבל פחדתי להכנס לקשר. הוא בחור עם לב טוב, הוא לא מתעניין באותם תחומי עניין כמוני, אני קוראת, אוהבת אומנות, לטייל . הוא אוהבת לצפות בטלויזיה, הוא עובד רק פעם בשבוע אבל מתפרנס מזה די לצורכו (לא מספיק בשביל לחסוך, ואין לו דרייב בכלל לחסוך,) בשאר הזמן הוא מתבטל, מידי פעם שוטף כלים, באופן קבוע תולה כביסה. אני עובדת בתור מזכירת מנכל עד 17:00 בדרך כלל. הוא מעשן גראס כל יום, במשך כל היום. אני לא. אנחנו מתווכחים הרבה, הוא היה מפונק בילדותו וכרגיל שאמרו לו אמן על הכל. אתמול בלילה הוא פתאום אמר משום מקום, ללא הקשר לשיחה, "כשיהיה לנו ילד אני לא קם בלילות." הוא אמר שהוא מוכן לעשות הכל חוץ מזה. שאלתי אותו אם הוא מתכוון שאני אהייה בחופשת לידה, הוא אמר שכן אבל גם באופן כללי. שאלתי אותו, "ואתה היית מוכן לתמוך באשה וילד כלכלית שנה עד שהתינוק יגדל קצת, כי אני מאמינה שאמא צריכה לפחות שנה שנתיים לגדל את הילד?" והוא אמר שבהחלט אם הוא יגיע לרווחה כלכלית. (רציתי רק לבדוק מה הוא יענה). אני לא יודעת מה לעשות? זה אדם בשבילי? אני מנה להקשיב לליבי, לקולי הפנימי, ולא מצליחה להבין. אני בחורה יפה, לא מפונקת, חרוצה. אני רוצה גבר טוב, ולא מצליחה להבין אם כל הגברים יש להם נטיות דומות או ששלי בעייתי? בבקשה עזרה.

10/11/2013 | 10:46 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, שני דברים אפשר להגיד בוודאות: 1. מרבית הגברים המתפקדים עובדים על בסיס יומי, כלומר לפחות 5 ימים בשבוע אם לא יותר. זו לפחות הנורמה. 2. מרבית הגברים אינם מעשנים מריחואנה סביב השעון. עישון המריחואנה בא לפצות על חסכים רגשיים משמעותיים והוא פוגע קשות במוטיבציה, בכוח הרצון, בכוח האחריות, ביכולת ליזום שינויים וכללית עישון כה מסיבי גורם לנזק תפקודי אנושי כולל. הוא גם מקהה את הרגשות וגם פוגע כללית בתחומי העניין של המעשן. יש הבדל בין לעשן ג'וינט פעם בשבוע-שבועיים כצורה של בידור חברתי או אישי, לבין התמכרות לגראס מסביב לשעון - התמכרות שהמחיר הפסיכולוגי שהאדם משלם עליה הוא כבד ביותר ופוגע בתפקודו הכולל הרגשי, ההתנהגותי והחשיבתי. אם תשובתי עד כה אינה גורמת לך לחשיבה כוללת על מצבך הייתי ממליצה לפנות לטיפול אישי כדי שיסייע לך למצוא את הקול הפנימי שלך אשר ידריך אותך לבחור במה שטוב ביותר עבורך. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים