בן זוג שלא מעוניין בסקס

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

25/10/2013 | 23:01 | מאת: אורית

שלום רב, אני ובעלי בני 35, בזוגיות 7 שנים. הורים לשני ילדים. בשלוש השנים הראשונות היו לנו חיי מין מדהימים ובתדירות כמעט יומיומית. לאחר שילדתי את בני, בעלי התחיל להתרחק ממני, התדירות ירדה לפעם פעמיים בחודש. וגם אז רק ביוזמתי. בהריון שני לא היה לנו סקס בכלל. לטענתו הוא לא מסוגל פסיכולוגית לשכב איתי בגלל ההיריון. כעת אני 4 חודשים לאחר לידה. הוא עדיין לא נמשך אלי. היה לנו סקס רק פעמיים. גם אין שום קירבה פיזית, נשיקות וכו'. גם כשאני רוצה מסאז' הוא מסרב. אני מרגישה שכל מגע איתי מרתיע אותו. זה מתסכל אותי מאוד. אני אישה מאוד מינית ומעוניינת בסקס בתדירות גבוהה ורוצה מגע פיזי וקירבה. והגבר שלי שבעבר היה נמשך אלי ומספק אותי, בעקבות ההריונות הפסיק להימשך אלי. ניסיתי לברר מולו מה הסיבה לכך. בכל פעם הוא מעלה טענה אחרת. לטענתו עליתי במשקל. אך לא הגיוני בעיניי שזו הסיבה האמיתית. עליתי רק 5 קג' מאז תחילת הקשר. לטענתו מאז שנולדו הילדים הוא רואה אותי בתור "אמא" ולא בתור הכוסית שהכיר בהתחלה. גם כשהוא רואה אותי מניקה הוא ממש נגעל. ואני שוקלת להפסיק הנקה בגלל זה. הסברתי לו שיש לי צרכים ושאני מתוסכלת מאוד. אמרתי לו שאם המצב ימשיך כך אנחנו ניפרד. סיכמנו לאחרונה על פשרה- סקס פעמיים בשבוע אך הוא לא מסוגל לעמוד בהסכם ומתחמק כל פעם בתירוץ אחר. (לא מרגיש טוב, כואב הראש, מנסה לריב איתי בכדי ליצור בינינו ריחוק וכו'). חשוב לי לציין שהוא אוהב אותי מאוד ואומר לי ללא הרף שאני אהבת חייו. אני לא מסוגלת להמשיך כך. ישנה כל לילה בדמעות ובתחושת בדידות וחושבת להיפרד. אך מתלבטת אם זה נכון להיפרד רק בגלל סקס, למרות שיש אהבה וחברות. אני מיואשת לגמרי! מה לעשות???

03/11/2013 | 13:06 | מאת: אילנה ארד לוין

אורית היקרה, בן זוגך אמר בגלוי ובמילים הכי שקופות שאפשר את בעייתו הפסיכולוגית. שבעבר לפני ההריונות חווה אותך כ"כוסית" (מה שכנראה נכון ויזואלית גם כיום), אלא שכיום הוא חווה אותך כאמא וה"אמא" שבך בולעת עבורו את ה"כוסית". אל תחשבי על זה במונחים ויזואליים שכן הרבה לא השתנית מבחינה חיצונית, אלא במונחים פסיכולוגיים עמוקים. בן זוגך אינו יכול לשכב עם דמות אם, ואת הפכת להיות דמות אם, מאחר והפכת להיות אמא בפועל. זוהי בעיה פסיכולוגית אמיתית השייכת לתחום הטיפול הלא-מודע של פסיכולוגיית המעמקים. טיפול כגון זה מיועד לחזור לדחפים הראשוניים של הילד הקטן - דחפים אותם אינו זוכר במודע, יחסיו המוקדמים עם הוריו בגילאי הילדות המוקדמת, חלומות ועבודה של גוף-נפש. אני בהחלט מאמינה שהוא אוהב אותך באופן רגשי ושאתם חברים אך מיניותו כרגע כבויה על ידי התת מודע שלו ואין הוא מסוגל להביא אותה לידי ביטוי בפועל גם חרף התחייבות גלויה ורציונלית שלו. הברירה היחידה שאני רואה במצב הנוכחי שבעלך יפנה לטיפול פסיכולוגי אישי לאדם המומחה בפסיכולוגיית גוף-נפש ופסיכולוגיית מעמקים. מצורפות כתבות על טיפולי גוף נפש: http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1953133 http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1953134 http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1988222 http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=1988248 זהו בין הטיפולים היותר מסובכים ודורש לפחות שנה-שנתיים אצל אדם שהוא בעל פתיחות לתוך התת מודע של עצמו. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים