משבר בנישואים

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

22/10/2013 | 10:08 | מאת: סיגל

היי, אני נשואה טרייה (התחתנתי לפני כחודשיים). אתמול בעלי התעצבן עליי והחליט שהוא לא מדבר איתי כי לא עשיתי משהו מסוים שהוא ביקש ממני כבר מספר פעמים. נשמע קצת מוזר אבל החור שלי באוזן התרחב והוא ביקש שאני אוריד את העגילים כשאני מתקלחת או ישנה על מנת שהוא יסגר, כי אני נראית ככה כמו זקנה. אז נכון שזה לא אסתטי אבל אחרי מספר פעמים ששכחתי להוריד במקלחת, הוא ממש כעס והחליט שהוא לא מדבר איתי. לקינוח - הוא אמר לי שהוא מודיע לי חגיגית שהוא לא יקבל אותי בכל מצב ושאני אפסיק לקחת אותו כמובן מאליו. מאז שהוא אמר לי את זה, המשפט הזה לא יוצא לי מהראש. ממש ממש מעליב. אציין כי אנחנו מתכננים להיכנס להיריון בקרוב אז אני חושבת מה יקרה אם יקח לי זמן עד שאני ארזה אחרי הלידה? אז מה, הוא ילך ויבגוד בי?! אני ממש ממש מוטרדת. האם זה הגיוני שהוא אמר לי דבר כזה? קראתי שהבן זוג חייב לקבל אותך כמו שאת, אחרת הוא לא אוהב אותך. העניין הוא שאני יודעת שהוא באמת אוהב אותי ואנחנו המון המון שנים ביחד (עוד לפני הנישואים). אני מרגישה שאני חייבת לדבר איתו על הנושא. מה אני אמורה לעשות? האם זה נראה לך תקין? אולי הוא אמר את זה סתם מתוך עצבים?! מצד שני, מאוד חשוב לו החיצוניות שלי, הוא כל הזמן אומר לי "תסדרי את השיער" וכו'.... אני ממש מרגישה שהפעם הוא הגזים ממש! אודה לייעוץ שלך, כי אני אובדת עצות! תודה רבה, סיגל.

03/11/2013 | 11:10 | מאת: אילנה ארד לוין

סיגל היקרה, החששות שאת מעלה נראים בעיני בהחלט מוצדקים לאור הקפדת היתר של בן זוגך אפילו על החור של העגיל באוזנך. נדמה לי, ואני אומרת זו בזהירות, שזו הקפדת יתר ולא בטוח כלל שהוא צריך להתערב בשאלה אם את עונדת עגילים באמבטיה או בזמן שינה או לא. בתאוריה בני זוג אמורים לקבל אחד את השני בכל מחיר, במציאות אין דבר הרחוק מכך. לאור חששותיך ורגישות היתר שלו בעניין תנוך האוזן בהחלט הייתי ממליצה לברר את הסוגיה אצל מטפל זוגי. דווקא משום שהבעיה נראית כה פעוטה שולית ולא חשובה, מוזרה בעיני עוצמת התגובה של בן זוגך בנידון. כלומר, נדמה שאין פרופורציה בין הבעיה כביכול לבין עוצמת התגובה שהתעוררה בעקבותיה. דווקא בשל חוסר פרופורציה זה אני חושבת שכדאי לפנות לכמה שיחות של טיפול זוגי. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים