מתקשה לעזוב קשר הרסני

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

03/07/2013 | 11:35 | מאת: רעות

שלום, הסיפור שלי קצת ארוך... אודה לכם אם בכל זאת תקראו ותגיבו כי אני במצוקה. לפני שבע שנים גרתי עם שותף ואחרי שנה כשותפים התחלנו לשכב. הוא שכב במקביל ובידיעתי עם חברה טובה שלי וגם שלו. היא לא ידעה. אני סיפרתי לה אחרי שנתיים של שתיקה והיא ניתקה איתי קשר והמשיכה קשר איתו. באותה תקופה עזבתי את הדירה שלנו ועברתי לדירה אחרת. היה לי מאוד רע והמשכתי לשכב איתו כי הסקס היה מדהים וכי התאהבתי בו לחלוטין. הוא בנאדם שלא מחפש זוגיות כבר כעשור, אחרי שחווה פרידה מאוד כואבת והוא משחק בנשים ושוכב עם מי שוהא רוצה ומתי שהוא רוצה כל עוד היא נענית לו. יש לציין כי שכבנו ללא אמצעי הגנה כמעט תמיד. הוא חלק מהחברים שלי ומרוב שהייתי פגועה מההתנהגות שלו נהגתי ללכלך עליו במייל עם חברה אחרת מהחבורה, יום אחד הוא גילה את המיילים הללו כי השארתי את המייל שלי פתוח אצלו במחשב וניתק איתי קשר בזעם. שלוש שנים לא דיברנו. לפני שלושה חודשים חזרנו לקשר, בעקבות פטירתו של אביו - כתבתי לו מייל נחמה ונפגשנו. כבר באותו ערב חזרנו לשכב, כל הרגשות שלי צפו ועלו, סלחנו זה לזו על הפגיעות ההדדיות ואנחנו בקשר מאוד קרוב. כרגע אנחנו שוכבים שוב בלי אמצעי מניעה והגנה, אני שוב התאהבתי בו והוא כל הזמן סותר את עצמו. כשהוא מעוניין להכניס אותי למיטה ותוך כדי הסקס הוא אומר כמה שהייתי חסרה לו, שזה הסקס הכי טוב שהיה לו בחיים, שהוא אוהב אותי, שהוא חשב על זוגיות. ויום אחרי זה הוא מתעלם מקיומי כליל, לא מתעניין בשלומי בכלל, לא מגיב להתעניינות מצידי. הוא בתקופה מאוד גרועה בחייו, לא מוצא את עצמו משום בחינה ואני מוצאת עצמי רק רוצה לעזור לו ושיהיה לו טוב. והוא שונא לקבל עזרה. אני בת 30+ ומאוד מעוניינת בזוגיות ולא מצליחה לנתק את עצמי מהבחור הזה. אני לא יודעת איפה להתחיל בכלל. כל יום אומרת לעצמי שלפחות היום לא אצור קשר ובסוף אני נשברת. אנא עצתכם... האם אני בעלת יצר הרס עצמי? האם אני לא באמת מחפשת זוגיות אם אני ממשיכה את הקשר הזה? מה קורה לי? יש לציין כי אני בחורה מושכת, אינטליגנטית ובכל תחום אחר בחיי לא מניחה לאף אחד לחק בי. גם בתחום הזוגיות הוא היחיד שהרשיתי לעצמי ליפול איתו ככה. תודה וסליחה על האורך.

07/07/2013 | 12:51 | מאת: אילנה ארד לוין

רעות היקרה, השאלה הגדולה היא איננה מסכנותו ואומללותו של "קוטל הנשים" שלך, אלא האופן בו את מבזבזת את שנותיך ללא אהבה, ללא זוגיות, ומסתפקת ביחסי מין עם גבר שידוע לך שהוא חולק את מפעלו האינטימי עם עוד רבות וטובות (יותר או פחות ממך). ברור לך שאת אחת מיני רבות, ברור לך שזוגיות לא תצמח מזה, ועל אף כל זאת אינך משתמשת באמצעי מניעה. האם כדי להרות לו ולהיות אם חד הורית? האם כדי חלילה לחטוף מחלת מין נפוצה כלשהי? חבל מאוד שבשבע השנים האחרונות, מאמצע שנות ה-20 שלך את רודפת אחרי רוח שלא תתממש בצורת בן זוג לחיים. את כה שקועה בו שאינך מביאה לידי ביטוי את מכלול כישוריך החיצוניים והפנימיים ואינך מבססת זוגיות הראויה לך. שאלת הבזבוז העצמי והפגיעה ביכולת להיות מאושרת היא כמובן השאלה המרכזית, כמו גם הקושי להציל את עצמך מקשר ממכר והרסני. קשה בתשובת אינטרנט להעלות באופן טבעי על רבגוניות הסיבות והמניעים להתנהגותך, אשר יש להניח שברובם אינם מודעים, מאחר וניתוח רציונלי של המצב מראה בבירור כי את לא נמצאת במקום המיטבי עבורך. בואי נסכם שנדמה לי שברור לך שאת זקוקה לטיפול פסיכולוגי שיוציא אותך ממעגל הקסמים האבסורדי שבו את נמצאת ויעלה אותך על דרך המלך להשגת אושר ומשמעות בחייך. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים