אשמח להתיחסותך

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

07/05/2009 | 21:25 | מאת: אודי

אילנה שלום בן 31 בת זוגי בת 24 יוצאים כשנתיים פלוס.בתחילת הקשר בשלב הגישושים ידעתי שהיא מעשנת לא מעשנת כבדה אמנם אבל מס סיגריות ביום כמעט כול יום .דיברנו והיא אמרה אם בעתיד הנושא יעלה לא תהייה בעיה להפסיק לעשן.עם הזמן שהקשר הפך משמעותי ורצני עלה נושא העישון .הדאגה הכנה לבריאות שלה מה גם שהיא נוטלת גלולות והאינטרקציה בין הניקוטין והגלולה מסכנת אותה דבר שני הריח מהפה ומהנשימה למרות שהקפידה על הגינה גבוהה הפריע גם מסטיק לטשטוש הריח או הטעם לא עזר. דבר אחרון הפכתי למעשן פסיבי מעולם לא עשנתי וזה הפריע.הסברתי לה את אשר אני רושם לך בתקווה שזה יחלחל והשינוי יבוא מיוזמתה רציתי לראות רצון ונכונות מצידה הרי אני לא אכפה עליה דפוס התנהגות לשמחתי היא אמרה אתה צודק יש גם את השיקול הזוגי והרציונל הבריאותי והחליטה להתחיל בתהליך גמילה. הבנתי שזה תהליך ארוך ולא קל ולא האצתי או הצקתי נתתי לה תזמן וגיליתי סבלנות .מדי פעם הייתי שואל איך היא מצליחה איך היא מסתדרת הרי היא נמצאת במהלך היום בסביבה של מעשנים (לימודים עבודה)והפיתוי להתכבד בסיגריה קיים -תמיד ענתה לי אני נחושה חזקה ואני מצליחה -פעם גם אמרה הסיבה שאני מצליחה להמנע זה כי אני מדמיינת את המבט המאוכזב שלך אם תדע שעישנתי לכן מוותרת על הסיגריה .שמחתי על הרצון העז והנכונות ובעיקר שהיא הפסיקה לעשןץמאז תחילת התהליך עבר 6 חודשים לפני שבוע בזמן בילוי הרחתי ממנה ריח של סיגריות שאלתי חזרת לעשן? ובכלל בכול הפעמים שאמרת לי שהפסקת באמת הפסקת היא אמרה כן והתעקשה שבאמת הפסיקה משום מה לא האמנתי התווכחנו ומסתבר שלא טעיתי היא נשברה הודתה שחודשיים באמת הפסיקה אך נשברה ומהפחד לאכזב אותי או שאפרד ממנה לא סיפרה לי בכתה התנצלה אמרה שהמצפון העיק לה והתכוונה לספר וכו..וככה חמישה חודשים בעצם שידרה מסרים כפוליים ושקריים -הסברתי לה את גודל תחושת האכזבה ממנה ושבהתנהגותה ערערה לי לחלוטין את האמון כלפיה.האכזבה מעצם חוסר הכנות בכל שלב והשיתוף ולא מזה שעישנה הרי ברור לי שהתהליך לא היה אמור להיות קל. מחד היא יקרה לי מאוד מאידך ערערה לי לחלוטין תאמון בה מטבעי אני אדם חשדן ולא נקשר מהר לאנשים ועד שהגעתי למצב אידאלי של אמון ושקט פתאום נזרקתי אחורה אשמח לעצתך בעניין בברכה אודי

09/05/2009 | 17:41 | מאת: אילנה ארד לוין

אודי שלום, נראה שקשה לך לתת אמון באנשים בדיוק כפי שאתה מעיד על עצמך ואיכשהו תמיד אתה מחפש את החסרונות ואת הסיבות לביקורת. אתה עסוק בלשפר את מי שאיתך וזו סיבה טובה לא למצוא זוגיות טובה כי אף אחת לא עומדת בקריטריונים שלך. העצה עבורך היא ללמוד לקבל את מה שיש ולא לנסות לשנות בכוח כי אחרי שחברתך תפסיק לעשן יש להניח שתמצא בה פגם אחר אותו תרצה לשפר. אם מה שאני אומרת מתאים לך כדאי להוריד את הלחץ מהחברה בנושא הגמילה מעישון. היא מעשנת מעט, לא מעשנת בנוכחותך ויש כאן תחושה שאתה קצת פולשני מדי לגביה. צחצוח שיניים הגון, רחצה והחלפת בגדים אולי אפילו חפיפת שיער מונעים כל ריח של עישון שלא לדבר על סוכריות מנטה ותרסיסי פה. בבוא היום כשיתאים לה היא תפסיק ואם לא הכמות שהיא מעשנת היא נמוכה. נסה לקבל אותה כפי שהיא.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים