התרחבות כלי דם

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

29/11/2009 | 09:47 | מאת: רועי

ילדי בן ה-8 סובל מבעיות של התפתחות קוגנטיבית הבאות לידי ביטוי בבעיות של זכרון והתפתחות בכתיבה וקריאה. לאחר יעוץ רפואי נאמר לי כי מומלץ להתשמש באומגה 3 לשם חיזוק הילד מבחינת זיכרון.אני נותן לו מרוולוס שהוא סוג של אומגה 3 טבעית פעמיים ביום. אין ספק כי ניכר שיפו במצבו אך אני מעוניין להגביר את הפתרון באמצעות קנייה של הליכון לילד. נאמר לי באמצעות אבחון מקצועי שנעשה לו כי יש צורך להרחיב את הורידים והעוקרים וזאת ניתן לעשות ע"י פעילות גופנית שהילד יעשה כדוגמת הליכון. רציתי לשאול האם יש אמת בדבר והאם טיפול זה מומלץ לילד בגיל כזה. כמו כן חשוב לי להבהיר כי המליצו לי גם שימוש בריטלין אך אני נמנע משימוש בתרופה זו מאחר ואני לא רוצה להכניס לילד חומרים כימיים כבר בגיל כזה ולאור התוצאות החיוביות מהאומגה 3. אודה לך על התשובה המהירה ובתודה מראש רועי.

רועי 1. הליכון בפיעלות גופנית מבוקרת הוא בהחלט מומלץ גם לילד בן 8, לגבי השפעתו על זרימת הדם למוח והתפתחות קוגנטיבית - אין די ספרות בנושא 2. מתן אומגה 3 טבעי הוכח את יעילותו , אךמחקרים רבים מראים כי נדרשת כמות מוגברת של אומגה 3 ולא רמות טבעיות מכאן שמתן תרופתי של אומגה 3 ברמות מדידות ידועות הינה מומלצת ביותר 3. במידה ועבר אבחון יש לתת ריטלין לפי המלצת נוירולוג

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה