דלקת אוזניים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

24/11/2008 | 23:17 | מאת: אנה

שלום בתי בת השנתיים ןארבעה חודשים סובלת מדלקת אוזניים עם הפרשה מהאוזן הימנית המשך חודשיים וחצי בתרבית התגלה המופילוס אינפלואנזה הרגיש לאוגמנטין רוצפין זינת ורספרים היא קיבלה שבוע שלם אוגמנטין לפני חודש ועכשיו שלושה ימים אזניל רופאת הילדים טוענת שאין מה לתת אנטיביוטיקה ושהטיפול צריך להיות עם טיפות דקס אוטיק ומי חמצן שלוש פעמים ביום רופאת אא"ג טוענת שכדאי לתת זריקת רוצפין ואבקת סולפה בתוך האוזן ושאין מה להמשיך עם הדקס אוטיק ומי החמצן מה עמדתכם ונסיונכם בנושא? האם הזרקת לילדים רוצפין ואם כן האם היה יעיל? האם הזריקה כאבה? תודה

בעיתיות גדולה כאשר קיימות חילוקי דעות בין הרואפה המטפלת והיועצת . בכל אופן זריקת רוצפין הינה טיפול אנט' בדלקת אוזן תיכונה חריפה - בעוד שאת מתארת מצב כרוני , אשר עקרונית לאור העדר סימני זיהום חריף כגון חום , שינוי במצב הכללי ההתנהגותי. לפיכך מדובר יותר בהפרשה כרונית אשר מטופלת בדרך כלל באופן מקומי אם על ידי טיפות הדקסאוטיק או אבקת הסולפה יותר מאשר טיפול אנט' סיסטמי - וזאת בעוד החיידק אכן רגיש לטיפול האנט' הקודם , וכנראה מדובר בהפרשה מכנית יותר מאשר חיידקית חריפה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה