שאלה נוספת.פרוטאינוריה וספירת דם

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

12/05/2009 | 18:40 | מאת: דינה

שלום רב! תודה לד''ר עדי על התשובה שלה ועל ההבטחה להעביר את שאלתי לנפרולוג.יחד עם זאת יש לי שאלה נוספת:היום קיבלנו את תוצאות בדיקת ספירת הדם של בני בן 13 ובה הכל תקין(כמו תמיד) פרט ל-WBC-4.4 וניטרופילים-38.8%(1.7).האם באמת מדובר בערכים נמוכים (במקורות המידע שונים יש מידע שונה)? האם יתכן קשר בין פרוטאינוריה לבין ספירת הדם ? בעלי חולה בשתי מחלות אוטואימוניות(סרקאידוזיס ו-AS).האם יתכן שגם במקרה של בני מדובר במחלה אוטואימונית? תודה וסליחה על ריבוי שאלות! בברכה, דינה

תשובת ד"ר יעקובוב נפרולוגית ילדים: 1. ספרית הדם תקינה לגילו - יתכן כעת זיהום וירלי ולא קשור 2. הפרוטאינוריה בערכים של גרם וחצי עם הפרשת חלבון גם במנוחה , מחייבת המשך ברור הכולל ביופסיית כליה , בשל הסיפור המשפחתי האוטואימוני יש לבצע סרולוגיות למחלות אימוניות כולל תפקודי תריס , תקפודי משלים , סרולוגיה להפטיטיס, ANA ונוגדנים לבלוטת התריס. והמשך מעקב נפרולוגי צמוד.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה