טונוס שרירים גבוה

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

26/03/2009 | 13:09 | מאת: מאיה

הי, בתי בת 8 חודשים, נולדה עם טונוס שרירים גבוה והיא מאוד נוקשה. היא מעדיפה להיות על הבטן ומחזיקה את עצמה הרבה זמן על הידיים, מושיטה ידיים לחפצים ומעבירה יפה מיד ליד. מצד שני היא עדיין לא מתהפכת לשום כיוון, רק לפני שבוע התהפכה מהבטן לגב פעם ראשונה ומאז זה לא קרה שוב. מגיל 5 חודשים היא כבר עומדת על שש ואפילו דוחפת את עצמה אחורה, אך המצב כך כבר 3 חודשים ללא התקדמות. מגיל 4 חודשים היא עם משקפיים היות והיא לא רואה טוב. (גילינו זאת בגלל שעדיין פזלה), בנוסף, היא פולטת די הרבה ולא ממש אוהבת לאכול מוצק. ההריון היה תקין חוץ מסכרת הריון קלה שאוזנה ע"י דיאטה, לידה בשבוע 41 ע"י זירוז בגלל הסכרת. האם יש קשר בין הדברים? והאם יש צורך לטפל בזה? תודה.

מאיה , לביתך קיים איחור התפתחותי קל , מניחה שזו שאלה לשעלתה כבר בטיפת חלב , מאידך זה אינו מחייב בעיה אלא רק מעקב ובדיקות התפתחותיות תכופות יותר. יש מקום למעקב בהתפתחות הילד בו יש ייעוץ רב תחומי פיזוטרפיסטים,נוירולוג ומאבחנים התפתחותיים. בכל אופן כעת אין מקום לברור דחוף אלא מעקב התפתחותי צמוד כפי שציינתי - בטיפת חלב זה בהחלט מספיק

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה