האם לוותר על חיסון ארבעה חודשים? (פרכוסי חום במשפח

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

27/02/2014 | 23:55 | מאת: אמא דאגנית

שלום רב בתי בת ארבעה חודשים וחצי. מראש התלבטתי האם לתת לה את החיסון לרוטה- נתתי ולדעתי לא עשה לה טוב מדי, ואני לא רוצה לתת בפעם השניה מפחדת מכך שתסבול. (קבלה את זה בגיל 3 חודשים ומאז המון יציאות ירוקות וכאבי בטן). מתלבטת לגבי יתר החיסונים- בינקותי היו לי שני פרכוסי חום מורכבים בעקבותיהם אחיותי לא קיבלו חיסונים (MMR) אציין שגם לאבי ולאחת מאחיוותי היו פרכוסי חום. האם ישנפ חיסונים שניתן לותר עליהם? אולי לפצל? לדחות לגיל טיפה מאוחר יותר? החיסון אמור להיות ביום ראשון הקרוב וקצת לחוצה, מפחדת מתופעות לוואי. ולא יודעת למה לדוגמה טטנוס הכרחי לתינוקת קטנה.. תודה מראש!

צר לי על התשובה המאוחרת. פרכוסי חום אינם התוויה נגד חיסונים בכלל ובפרט לא רוטה ולא MMR, המלצתי לעיין באתר משרד הבריאות לגבי חיסונים והתוויותיהם. אני ממליצה לחסן בעיקר עקב התפרצויות של מחלות זיהומיות לאחרונה.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה