התקף קוצר נשימה- לראשונה.

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

29/06/2013 | 12:05 | מאת: מיכל

ד"ר שלום רב בתי השלישית בת שנה וחצי. פעוטה בריאה בעל משקל תקין והתפתחות תקינה,אינה נמצאת עדיין במסגרת של גן (איתי בבית). לפני מס' ימים, לראשונה בחייה, ללא חום או נזלת,התעוררה משנת הצהריים בבית עם נשימה כבדה והחלה להשתעל בחוזקה. מיהרתי איתה לקופ"ח ושם בהוראת רופאת הילדים החלה לקבל אינהלציה עם אדרנלין (אולי גם בודיקורט) ובנוסף 2 כדורי בטנזול. משם פוננו למיון. במיון אובחנה עם נשימה מאוד רועשת.בהאזנה -צפצופים אינספירטוריים ואקספירטורים ללא פקעים,כניסת אויר טובה דו"צ. לב-קולות סדירים ללא אוושות,בטן רכה,אוזניים-במ"פ,לוע-שקדים מוגדלים אודם ללא תפליט. ניתן טיפול באינהלציות (3 פעמים עם חומרים שונים -איני יודעת שם רפואי).צילום ראות קדמי היה תקין. סיכום :לאחר אינהלציות עדיין מתנשמת אך בשיפור מבחינת האזנה-אקספיריום מעט מאורך ללא ציפצופים. נשלחנו הביתה להמשך אינהלציות 3 פעמים ביום עם בודיקורט עם הוראה שבמקרה של החמרה יש לתת בטנזול. כמה שאלות: א. מה הסיבה שפעוטה בריאה תסבול מהתקף קוצר נשימה? ב.לאחר יום ראינו שיפור,השיעול כמעט ופסק.היום,לאחר 4 ימים (לאחר שאתמול קיבלה אינהליציה רק פעם אחת) שוב שמנו לב לנשימה מעט כבדה.שיעול נבחני הודגם כפעמיים.האם להמשיך עם האינהלציות?? נשמח להתייחסות.אנו מאוד מודאגים. מיכל

קוצר נשימה חריף כפי שתארת נגרםברוב המקרים על ידי זיהום ורלי - גם ללא מחלת חום. אך אמנם הזיהום הורלי פגוע בהרבה ילדים, רק חלקם מפתח קוצר נשימה, אלו אשר ברקע יש להם רגישות יתר של הריאות,hyperactive airway dis. בכל מקרה הטיפול הוא אותו טיפול ורק הזמן יראה האם מתפתחת מחלה, והתקפים חוזרים, או שזהו ארוע חד פעמי שלא יחזור יותר. בהחלט מומלץ לחזור על האינהלציות עד שחוזרת למצב בריאות תקין לגמרי.

02/07/2013 | 16:18 | מאת: מיכל

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה