דלקת בדרכי השתן-תינוקת

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

20/12/2008 | 19:03 | מאת: פיצית

שלום רב,השבוע, לתינוקות שלנו אובחנה דלקת בדרכי השתן בגיל 9 שבועות. בדיקות אולטרסאונד כליות יצאו תקינות ובנוסף, מעולם לא היה חום (היא אכלה פחות וישנה הרבה ולכן לקחנו אותה למיון). טופלה 5 ימים באנטיביוטיקה רוצפין ועכשיו 7 ימים במוקסיפין 3 פעמים ביום 3 CC. לאחר מכן אמרו לנו לתת לה למשך חודש פעם ביום רספרים. הבנו מרופאת הילדים כי רספרים ניתן כטיפול מונע לילדים שהתגלה אצלהם ריפלוקס או התרחבות אגן כלייה. אצלנו לשמחתי הכול בסדר ולכן אני מתלבטת האם לתת את הרספרים חודש, נראה לי מוגזם להעמיס על הקטנטנה אנטיביוטיקה מיותרת. מה דעתך? תודה רבה

כותבת לך בשם ד,ר יעקובוב אשר הינה נפרולוגית ילדים. תינוקת בת 9 שבועות עם זיהום ראשון בדרכי שתן מחייב טיפול מונע אנט' ממושך ( אף יותר מחודש ) עד להכוחת העדר רפלוקס. US כליות תקין כלל לא שולל קיום רפלוקס. אין צורךף בציסטוגרפיה דחופה כעת להוכחת הרפלוקס - מומלץ מעקב נפרולוג ילדים , בדיקות שתן חוזרות תכופות ובכל ארוע של חום. ובהחלט יש הצדקה לטיפול המונע ברספרים.

22/12/2008 | 17:38 | מאת: פיצית

תודה רבה! קבעו לנו נפרולוג לעוד 4 חודשים.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה